Realme MagDart je prvi magnetni bežični punjač za Android

Prema GSMAreni, Realme predstavlja MagDart bežični punjač koji se magnetno kači na zadnji deo Realme Flash-a telefona da bi ga napunio.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2021.

13:56

Default images

Bežično punjenje nije baš novo. I pored toga ima ograničenja, jer primer radi uređaji moraju da budu postavljeni u određene položaje kako bi bežično punjenje bilo uspešno. To nije uvek lako uraditi, svi koji su to koristili znaju to vrlo dobro znaju. Međutim, Apple je prilično elegantno taj problem rešio uvođenjem magneta.

Apple-ova MagSafe tehnologija koristi prilično jake magnete za poravnavanje kalema za punjenje i držanje telefona i punjača na mestu. Ovaj sistem je takođe napravio prostor za magentne futrole i dodatne bežične baterije koje se lako zakače za iPhone, a istovremeno ih je lako ukloniti. Čini se da će i predstojeći Realme Flash imati sličnu karakteristiku sa imenom koje se neće dopasti Apple obožavateljima.

Za razliku od Apple-ove prefinjenije MagSafe dodatne opreme, MagDart izgleda kao velika kutija sa ventilatorom u sebi. Ovo poslednje verovatno sprečava pregrevanje tokom bežičnog punjenja telefona na 15W.

Detalja o samom Realme Flash telefonu, prvom Android uređaju koji će moći da koristi opciju magnetnog bežičnog punenja, je trenutno veoma malo, ali očekivane specifikacije uključuju Snapdragon 888, 12 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: