Rukavice koje omogućavaju da osetite virtuelne objekte FOTO

Teslasuit, kompanija koja je poznata po svom haptičkom odelu, predstavila je rukavice koje će korisnicima omogućiti da "osete" virtuelne teksture i objekte. Time će oni u virtuelnom svetu moći ne samo da vide, već i da sa osećajem opipaju virutelne objekte.

Izvor: PC Press, The Verge

Petak, 27.12.2019.

14:35

Default images

Teslasuit Glove prvenstveno je namenjen za trening astronauta, medicinske rehabilitacije i profesionalne usluge.

Kombinuje nekoliko različitih tehnologija za simultano kreiranje impresija dodirivanja i držanja objekata i „hvatanje“ pokreta korisnika, piše PC Press.

Pored toga, rukavice prikupljaju informacije o pulsu i druge biometrijske podatke. Mogu da se bežičnim putem povežu sa odelom iste kompanije, čime se stvara mogućnost prikupljanja informacija o pokretima gotovo celog tela.

Rukavice imaju osnovne haptičke i force-feedback mogućnosti. Na svakom prstu postavljeno je po devet elektroda, koje proizvode utisak dodirivanja nepostojeće površine, dok plastični skelet kreira otpor i vibracije, kako bi se simulirale interakcije sa tvrdim objektima. Pored toga,

Rukavice će biti zvanično predstavljene na predstojećem CES-u, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: