Huawei Matebook X: Elegantno i moćno

Huawei Matebook X je novi premijum laptop kineskog giganta, koji još jednom potvrđuje njihove ozbiljne namere da se takmiče u samom vrhu.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

18:13

Huawei Matebook X: Elegantno i moćno
Foto: Promo

Dizajn

U pitanju je laptop manji je od lista A4 papira, a težak je oko jednog kilograma, što znači da bez ikakvih problema može da bude uz vas gde god da krenete.

Izgrađen je od legura aluminijuma i magnezijuma, što dodatno doprinosi premijum dizajnu, a na najdebljem mestu je „širok“ samo 13 milimetara.

Ekran laptopa ima dijagonalu od 13 inča, a osetljiv je na dodir na čak 10 mesta istovremeno. Rezolucija je 3.000 x 2.000 piksela.

Ako ste jedna od onih osoba koje vole da rade na računaru u bašti kafića, na terasi ili u parku, onda će vas obradovati to što je jačina osvetljenja ekrana oko 400 nita, pa mu dnevno svetlo ništa ne smeta.

Takođe, fleksibilnost je jedna od stvari koja bi mogla da ga izdvoji u odnosu na konkurenciju – ekran se otvara za gotovo 180 stepeni.

Hardver

Huawei Matebook X pokreće Intel Core i5 desete generacije, a radi na 1,6GHz, uz „Turbo“ opciju do 4,2 GHz.

Što se tiče RAM memorije, tu imamo LPDDR3 od 16GB, dok je memorija za skladištenje podataka 512 GB.

Standardni 3.5mm priključak za slušalice, naravno, predsavlja veliki plus u eri bežičnih koje se stalno gube, a tu su i dva USB Type C porta.

Trajanje baterije se ne dovodi u pitanje kod ovakvog modela, kao što ne bi ni smelo – tako će vam sigurno potrajati čitav jedan dan, a podržana je brzina punjenja i do 65W.

Čak četiri zvučnika i dva mikrofona osiguravaju veoma važnu stvar u današnje vreme – bilo kakvi video-pozivi ili sastanci proći će besprekorno.

Inače, zvučnici su raspoređeni sa svih strana, a mikrofoni hvataju jasan zvuk čak i na pet metara od računara, tako da možete bez problema da radite nešto drugo uz eventualni video-sastanak, a da se ne brinete da li ćete biti „prisutni“.
Foto: Promo
Huawei Share

Ove godine, Huawei je odlučio da unapredi dodatno korisničko iskustvo, pa je Huawei Share integrisan u tačped računara, i po ko zna koji put dokazuje ozbiljan pristup kompanije Huawei u stvaranju ekosistema.

Huawei Share, kada se ukombinuje sa već dobro poznatom Huawei Multi Screen Collaboration opcijom koju pokreće, dopušta vam da povežete svoj Huawei telefon sa Matebook X uređajem, pa tako ono što se nalazi na ekranu vašeg telefona, možete da vidite i na računaru.

Ovo, naravno, podrazumeva i da sve što možete na telefonu, možete i na laptopu – od obavljanja poziva ili video-poziva, pa do otvaranja mejla ili uključivanja aplikacija sa telefona.

Na ovaj način možete da se veoma lako organizujete, i da bez gubljenja ijednog trenutka završavate poslove, direktno sa računara.

Zaključak

Kada je ovaj uređaj u pitanju, veoma je jasna namera Huawei kompanije – hteli su da naprave premijum laptop, elegantan i kompaktan, a da performanse ostanu vrhunske.

S obzirom na sve priloženo, može se reći da je misija uspešno izvršena, naročito ako se uzme u obzir celokupni Huawei ekosistem, u koji se Huawei Matebook X savršeno uklapa.

Laptop je na našem tržištu dostupan u dve boje – Silver Frost i Forest Green, po maloprodajnoj ceni od 179.999 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: