Instalirajte Instagram, WhatsApp, Google Maps i ostale aplikacije na svoj Huawei uz Petal Search!

Znamo da novi Huawei uređaji dolaze bez Google servisa i oslanjaju se na sopstvenu Huawei Mobile Services – HMS platformu. Međutim, ukoliko ste mislili da je ovo prepreka da imate sve svoje omiljene aplikacije – vreme je da srušimo te predrasude.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

16:53

Instalirajte Instagram, WhatsApp, Google Maps i ostale aplikacije na svoj Huawei uz Petal Search!
Foto: B92

Stvari stoje prilično jednostavno - sve što vam treba je aplikacija po imenu Petal Search. U pitanju je pretraživač koji je dostupan za preuzimanje na Huawei AppGallery, a kod P40 serije već je instaliran na telefonima kada ih kupite.

Kada imate Petal Search na svom uređaju, samo iskoristite widget Find Apps koji se nalazi na vašem ekranu. Ako ga ne vidite odmah, prevucite istovremeno palcem i kažiprstom ka sredini ekrana (odnosno, “uštinite ekran”), pronađite widget i prosto ga prevucite na Home Screen, kako bi uvek bio tu kad vam zatreba.

* U Find Apps ukucajte "Instagram" i pretražite.

* Videćete ispod mesta za pretragu traku sa nekoliko opcija - All, Apps, News, Images, Videos. Vama je potreban odeljak Apps da biste preuzeli aplikaciju, a on je svakako automatski i podešen kao podrazumevan.
Foto: Promo
* Find Apps okuplja na jednom mestu aplikacije iz više različitih izvora, a uvek će vam ispod aplikacije pisati sa kog se izvora preuzima.

* Nakon što pronađete aplikaciju koju ste tražili, pritisnite "Install" i to je to. Prostije ne može biti.
Foto: Promo
Možete i da odaberete aplikacije direktno iz panela koji dobijete kada otvorite Petal Search. Pamti ono što ste pretraživali, pa vam na osnovu toga predlaže aplikacije, a postoji i "Top Local Apps" prikaz - tu ćete, verovatno, odmah naći dobar deo onoga što vam je potrebno.

Ne morate da razmišljate samo o aplikacijama kao što su WhatsApp, Facebook ili Messenger.

Kada koristite Find Apps widget, pronaći ćete i sve ostale aplikacije koje bi mogle da vam zatrebaju - mi smo isprobali razne vesti, Google Maps, Netflix, Deezer, Spotify, Twitch, TikTok... sve radi "kao podmazano".
Foto: Promo
Sve aplikacije koje se nalaze u App Gallery prodavnici, naravno, pojaviće se prve prilikom Find Apps pretrage, zbog toga što je u potpunosti integrisana u widget.

Postoji, naravno, i pitanje privatnosti i bezbednosti koje se uvek postavlja kada su u pitanju nove stvari, kao što Find Apps može biti za neke korisnike. Ako vas to brine - nema potrebe.

Aplikacije iz Find Apps-a preuzimate ili direktno sa njihovih zvaničnih internet-stranica (naravno da i to postoji), a ako to nije slučaj, onda su u pitanju aplikacije koje je Huawei uređaj već skenirao i dozvolio im da "odsednu" u vašem telefonu. Naravno, tad možete biti sigurni da su prošle sve bezbednosne provere i nisu maliciozne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: