Želite interesantan i plaćen posao? Naučite 3D modelovanje

Veoma je teško naći posao koji je u isto vreme zanimljiv, siguran, kreativan i jedan od najisplativijih u današnje vreme.

Izvor: B92

Petak, 22.12.2017.

09:30

Default images

Međutim, postoji jedna veština koja vam može obezbediti neki od najzanimljivijih, ali i najplaćenijih poslova.
Govorimo o 3D modelovanju. Jeste da je ova veština već dugo poznata i veoma priznata, ali je trenutno postala jedna od najplaćenijih zanimanja kod stručnjaka različitih profila, zahvaljujući brzim razvojem tehnologija i sve većom upotrebom 3D štampača.

Ako naučite da koristite najpopularnije Autodesk softvere kao što su AutoCAD, 3ds Max i Autodesk Revit, ne samo da ćete moći da nacrtate šta god poželite već ćete moći da radite u najunosnijim industrijama i da zarađujete koliko ste oduvek želeli. Obratite pažnju na ovih 5 industrija:

1. Robotika

Već je postalo jasno da filmovi naučne fantastike u kojima roboti čine svakodnevicu polako postaju naša realnost. Ukoliko ste oduvek maštali da stvorite svog robota, to možete da ostvarite ako počnete da se bavite 3D modelovanjem.

Za početak je najvažnije da se napravi dobar digitalni prototip robota sa svim potrebnim funkcijama, pa tek onda može da počne i izrada. Upravo to projektovanje prototipa robota bio bi vaš posao ako poželite da radite ovaj nesvakidašnji posao.

2. Gejming industrija

Ako ste obožavalac video-igrica, rad u veoma popularnoj gejming industriji verovatno bi bio ostvarenje sna za vas. To sve može da se obistini uz poznavanje 3D modelovanja. Imali biste, pre svega, satisfakciju zato što radite na stvaranju potencijalno popularnih igrica koje će osvojiti čitav svet, ali i zbog velike zarade koja vas sigurno očekuje.

Kreativne kompanije koje se bave zanimljivim oživljavanjem likova u različitim ambijentima neprestano traže stručnjake iz ove oblasti. Animatori koji tek počinju karijeru zarađuju više od 47.000 dolara godišnje u SAD, a nakon nekoliko godina rada, iznos se povećava na čak 75.500. Ukoliko ste uporni, imate velike šanse da se uvrstite u te odlično plaćene stručnjake.
3. Arhitektura

Obično se smatra da jedino arhitekte i građevinski inženjeri koriste softver AutoCAD za arhitektonski dizajn. Neki od ovih profesionalaca zaista svakodnevno koriste ovaj program, ali postoje i drugi stručnjaci kojima je takođe neophodan.

Veoma je važno za arhitekte da imaju Autodesk sertifikate kao dokaz da svoj posao obavljaju profesionalno i sa najvećom preciznošću upravo u ovom programu, u kojem se stvaraju modeli svakog arhitektonskog projekta.

4. Filmska i televizijska produkcija

U današnje vreme teško je i zamisliti da se u filmskom ostvarenju ne koristi 3D modelovanje i animacija. Još sredinom prošlog veka, čelnici industrije zabave trudili su se da filmove unapređuju u postprodukciji, da ne spominjemo ostvarenja poslednje decenije. Pomislite samo na čuveni „Star Wars”, „Life of Pi” ili „Avatar”.

Pričamo svakako o specijalnim efektima u filmovima, koji su potrebni za naučnu fantastiku, ali mislimo takođe i na filmove u kojima je potrebno ukloniti nešto iz realnog okruženja. Zapravo je dosta scena lakše i jeftinije potpuno ili delimično kreirati u programima za 3D modelovanje i animaciju. Tako da sa ovim veštinama možete veoma lako naći posao u TV ili filmskoj industriji.
5. Marketing i oglašavanje

Petu industriju u kojoj su takođe veoma potrebni stručnjaci sa veštinama za 3D modelovanje čine marketing i oglašavanje. Bićete neophodan član tima u svakom marketing sektoru ako znate da uradite 3D modele reklamnih materijala, pakovanja ili novih proizvoda.

Biće vam veoma zanimljivo jer ćete moći svakodnevno kreativno da se ostvarite, a pritom ćete ostvariti odličnu zaradu.

Mi smo izdvojili samo neke unosne industrije u kojima možete da se oprobate kao stručnjak za 3D modelovanje, ali vi karijeru možete izgraditi i u mnogim drugim oblastima. Možete pronaći posao u industriji automobila, medicine, stomatologije, nauke, elektronike, obrazovanja itd., kao što su pronašli mnogi Kragujevčani, Nišlije i Čačani koji već poseduju ove tražene veštine.

Pokazali smo vam da su 3D dizajn programi veoma cenjen alat, čiji su poznavaoci veoma traženi, ali treba da znate da i vi možete školovanjem brzo i lako postati stručnjak u 3D modelovanju ako se odlučite za ovaj IT kurs na ITAcademy. Sertifikate koje steknete na ovoj ustanovi dobijate direktno od kompanije Autodesk, a potrebne veštine možete savladati za samo 12 meseci. Počnite što pre da usvajate ovu veoma traženu IT veštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: