#HashtagDay: Twitter proslavlja rođendan heštega

Kada se nešto događa u svetu, to se istovremeno događa i na Twitteru. Zbog toga se može reći da su heštegovi dali podsticaj nekima od najvažnijih momenata naše skorije prošlosti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2018.

10:00

#HashtagDay: Twitter proslavlja rođendan heštega

Danas je 11. rođendan heštega. Kako bi obeležio ovaj dan Twitter je pozvao da se on proglasi međunarodnim danom heštga - #HashtagDay.

Hešteg je na Twitteru "rođen" 23. avgusta 2007. godine. Za poslednjih 11 godina evoluirao je od načina da korisnik kategorizuje ili "taguje" svoj tvit, do nečega što je postalo deo svakodnevnog govora. Menjajući prirodu onlajn komunikacije, hešteg je postao jedan od najuticajnih simbola digitalnog doba.

Na globalnom nivou, u proseku se na Twitteru upotrebi 125 miliona heštegova dnevno. Oni korisnicima pomažu da vide šta se dešava u svetu i da istražuju najaktuelnije teme o kojima se piše i govori.

Na današnji dan pre 11 godina, Kris Mesnia (@chrismessina) tvitovao je hešteg #barcamp. Bio je to prvi hešteg ikada upotrebljen na Twitteru.
Korišćenjem Twittera i upotrebom heštegova, korisnici su od popularne internet platforme napravili svoj sopstveni mikrofon, pomoću koga oblikuju našu kulturu i menjaju svet.

Od mnogih zanimljivih momenata, onih koje nas teraju da se smejemo, da u njima učestvujemo i da ih delimo sa drugima, pa do važnih događaja koji su potresali i potresaju svet, koji inspirišu i pozivaju da solidranost i zajedništvo - hešteg je povezao svet na Twitteru.

Kakva god da je priča, koji god da je događaj, u bilo kom delu sveta - dogodio se i na Twitteru i dogodio sa heštegom.

Obeležavanju 11. rođendana heštega možete se i vi pridružiti šerovanjem svog omiljenog heštega uz onaj koji obležava današnji dan - #HashtagDay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: