PlayStation 5 pobeđuje u "ratu konzola": Brojevi ubedljivo na strani Sonija

Naručivanje, (tačnije preorder) nove generacije konzola počelo je krajem septembra i prošlo je prilično turbulentno za obe strane, ali su konzole jednostavno planule.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 09.10.2020.

14:49

PlayStation 5 pobeđuje u
Foto: depositphotos/miglagoa79@gmail.com

Najveće interesovanje je usmereno na Sony PlayStation 5, dok je manje zainteresovanih za kupovinu Xbox Series konzola, iako tu postoji opcija za kupovinu dosta jeftinijeg S modela.

Anketa u SAD, najvećem tržištu konzola, pokazala je da vlada ogromno interesovanje za Playstation 5, gde je više od 80% onih koji su uspeli da naruče unapred next-gen konzolu uzelo upravo "peticu", prenosi play.co.rs.

Naravno, potrebno je uzeti u obzir da je možda Microsoft za preorder proces obezbedio dosta manje konzola nego Sony, pošto su i one planule dosta brzo. Tome u prilog govori podatak da 51% kupaca koji nisu uspeli da naruče Xbox Series konzolu i dalje planira da je kupi, ali je to i dalje slabije u odnosu na PS5.

Izgleda da cena neće biti presudna kod ove generacije konzola, i igrači ipak biraju platformu koja će ponuditi najviše video-igara na samom početku, što je ubedljivo Sony, iako će one biti nešto skuplje. Xbox na startu nema ekskluzive, a i ovako slaba ponuda je dodatno osakaćena odlaganjem Halo Infinite za narednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: