Amazon predstavio novi Kindle Fire HDX

Kompanija Amazon je osvežila svoju liniju tablet uređaja modelima Kindle Fire HDX sa ekranima od 7 i 8,9 inča, koj su značajno "brži i laganiji od prethodnika."

Tehnopolis

Izvor: Izvor: www.telegraph.co.uk

Sreda, 25.09.2013.

15:42

Default images

Na predstavljanju, Amazon je saopštio da oba uređaja prevazilaze sadašnji HD kvalitet prikaza sa 323 piksela po inču koliko ostvaruje verzija od 7 inča i 339 piksela koliki je kvalitet prikaza slike na verziji tableta od 8,9 inča. Uređaji takođe imaju smanjeni odsjaj ekrana, dinamički kontrast slike i bolje osvetljenje za lakše čitanje u svim uslovima.

Oba uređaja pokreće Snapdragon 800 procesor na 2,2 GHz i obezbeđuje tri puta veću snagu u odnosu na prethodne verzije Kindle Fire HD tableta. Uređaji u sebi sadrže Adreno 330 grafičke čipove sa dvostruko većom memorijom, što korisnicima obezbeđuje visokokvalitetno igračko iskustvo, saopšteno je iz Amazona.
Foto: Beta/AP/Amazon
Uređaj sa ekranom od 8,9 inča je težak 374 grama i za 34% je lakši od prethodne generacije tableta, a na prednjoj strani se nalazi HD kamera za pozive preko Skypea i sasvim nova zadnja kamera od 8 megapiksela za pravljenje HD zapisa u rezoluciji do 1080 piksela. Sedmoinčna verzija uređaja poseduje samo prednju kameru.

Prema saopštenju Amazona baterija na uređajima je sposobna da izdrži 11 sati korišćenje u razne svrhe, a 17 sati ukoliko se koristi isključivo za čitanje. Obe verzije uređaja imaju dual stereo zvučnike sa Dolby Digital Plus audio sistemom, kao i 4G LTE wireless.
Foto: Beta/AP/Amazon
Tableti rade na poslednjoj verziji Amazonovog Fire OS operativnog sistema, koji je zasnovan na Android Jelly Bean sistemu prlagođenom Amazonovom korisničkom interfejsu. Fire OS 3.0 sadrži i stotine novih i unapređenih funkcija i Amazonovih ekskluzivnih servisa.

Na primer, oba tableta poseduju takozvani "Mayday Button" koji istog trenutka na uređaju prikazuje video konverzaciju sa tehničkom podrškom korisnicima u slučaju problema sa uređajem ili sa kratkim uputstvom za rukovanje.
Foto: Beta/AP/Amazon
Takođe postoji i funkcija "X-Ray for Music" koja prikazuje tekst pesme koja svira i automatski se pomera red po red, kao i "Second Screen" koji uključuje korisnikov televizor u glavni ekran i omogućava tabletu da se preko njega kontroliše reprodukcija.

"Prošlo je svega 2 godine od kada smo predstavili prvi Kindle Fire, a naš tim je uspeo da neverovatnom brzinom napravi značajne izmene i unapredi uređaje koji su pred vama", saopštio je Džef Bezos, osnivač i izvršni direktor Amazona.
Foto: Beta/AP/Amazon
"Sve ove neverovatne mogućnosti uređaja i ekskluzivne funkcije su napravljene zahvaljujući neverovatnom požrtvovanju svih koji su na njima radili i našom posvećenošću da uvek slušamo glas naših korisinika", dodao je Bezos.

Sedmoinčna verzija tableta Kindle Fire HDX će u Americi biti u prodaji od 18.oktobra i koštaće 229 dolara, dok će 4G verzija koštati 329 dolara i biće u prodaji od 14. novembra. Verzija tableta sa ekranom od 8.9 inča koštaće 379 dolara i biće u prodaji od 7. novembra , a 4G verzija će koštati 479 dolara i moći će da se kupi od 10. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: