Jevreji koji se klone tehnologije više koriste internet

Ultraortodoksni Jevreji u Izraelu koji tradicionalno izbegavaju upotrebu interneta ili pametnih telefona sve više kupuju putem interneta, uče i razgovaraju putem video-linka. Razlog za to je pandemija koronavirusa, koja ih prisiljava da ostanu kod kuće.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 23.04.2020.

17:50

Jevreji koji se klone tehnologije više koriste internet
Foto: depositphotos, pressmaster

Ultraortodoksni rabini ograničavaju upotrebu interneta svojim sledbenicima kako ne bi bili izloženi seksualno eksplicitnim scenama i drugim verski neprihvatljivim stvarima, što im pomaže u tome da njihove zajednice budu u velikoj meri izolovane, preneo je Rojters.

Gusto naseljene ultraortodoksne četvrti bile su posebno teško pogođene virusom, dok je predgrađe Bnei Braka u Tel Avivu bilo potpuno blokirano kako bi se sprečilo širenje bolesti.

Rezultat je porast prometa od 40 odsto u onlajn saobraćaju od 15. marta, pokazuju podaci najveće izraelske grupe za telekomunikacije Bezek.

Više od 50% ultraortodoksnih Jevreja koje je Bezek anketirao povećalo je upotrebu digitalnih medija, a 8% je koristilo internet tri puta više.

Na pitanje da li će nastaviti da koriste internet za video pozive i posle krize, 53% njih je potvrdno odgovorilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: