LG G3 je napokon stigao

LG je danas predstavio dugo očekivani LG G3 pametni telefon, naslednika popularnog G2 modela. Predstavljanje ovog telefona odvijalo se istovremeno u šest gradova širom sveta – Londonu, Njujorku, San Francisku, Seulu, Singapuru i Istanbulu.

Podeli

Vođen konceptom „Simple is the New Smart”, LG G3 je kreiran u skladu sa rezultatima istraživanja potreba korisnika, baziranog na filozofiji proizvodnog razvoja kompanije LG - „Learning from You“ (Učimo od Vas). Novi LG model je opremljen vrhunskim tehnološkim karakteristikama, pružajući najbolje korisničko iskustvo do sada.

„Najbitnija inovacija na rastućem tržištu smart telefona jeste upravo savršen balans napredne tehnologije i pojednostavljenog korisničkog iskustva”, rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „LG G3 je rezultat naših napora da ovu ideju pretočimo u stvaran proizvod i izuzetno smo zadovoljni rezultatima.”

Najbitinije karakteristike LG G3 modela su:

- Quad HD ekran dijagonale 5,5 inča sa 538 ppi, četiri puta većom rezolucijom od HD i skoro dva puta većom rezolucijom od Full HD ekrana

- Kamera od 13MP, koja poseduje OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) tehnologiju i Laser Auto fokus

- Uglačana metalik površina na poleđini telefona je vrlo lagana i otporna na otiske prstiju

- LG G3 poseduje Qualcomm Snapdragon 801 (do 2.5GHz Quad-Core) procesor, 3GB DDR3 RAM-a, microSD slot, a tu je i Android 4.4.2 KitKat spakovan u kućište dimenzija 146.3 x 74.6 x 8.9mm i težine 149 grama

Verodostojno iskustvo gledanja

Kreiranje Quad HD displeja na G3 modelu rezultat je višegodišnjih inovacija na polju tehnologije izrade ekrana kompanije. Sa gustinom piksela od 538ppi, Quad HD ekran postavlja nove standarde, oštrim i čistim prikazom slike. Uz dijagonalu od 5,5 inča i iskorišćenu površinu ekrana od 76,4 odsto, ekran G3 modela poseduje i izrazito tanak ram, stoji u zvaničnom saopštenju kompanije.

LG G3 je opremljen prenosivom baterijom od 3,000 Ah i tehnologijom napredne optimizacije, kako bi se dodatno povećala efikasnost rada, a inženjeri su prilikom izrade baterijske katode koristili grafit umesto metala.

Napredna 13MP OIS+ kamera je dizajnirana tako da brzo i lako zabeleži iznenadne i specijalne momente. Ovo je omogućeno inovativnim Laser Auto fokusom, koji je prvi ovakve vrste u industriji smart telefona.

Ova tehnologija omogućava G3 telefonu da zabeleži najbitnije trenutke, čak i pri slabom svetlu, mereći razdaljinu između subjekta i kamere laserskim zracima.

Proces izrade fotografija je takođe pojednostavljen, jer G3, dok fokusira subjekat, ujedno i fotografiše. Štaviše, prednja kamera od 2,1 MP ima i nekoliko novih pobošljanja, kao što su veći senzor slike i veći otvor, koji propušta više svetlosti. Još jedna jedinstvena opcija je dodata standardnom selfie režimu, pa kada je korisnik spreman za fotografisanje, samo treba da stisne ruku u pesnicu, a G3 će prepoznati ovu gestikulaciju i početi da obrojava tri sekunde.

Floating Arc dizajn, sa ergonomičnim svodom i tankim profilom omogućava izuzetno udoban hvat, što olakšava svakodnevnu upotrebu G3 telefona. Rear key funkcija je i dalje simbol LG dizajna, sa redizajniranim kontrolama za uključivanje uređaja i podešavanje zvuka.

Metalik maska sa matiranom završnom obradom, koja omogućava da G3 uvek izgleda čisto i bez otisaka prstiju, u ponudi će biti u 5 boja : metalik crna, svileno bela i šljašteće zlatna.

Kako bi upotpunio spoljni dizajn telefona, LG je usvojio minimlistički dizajn korisničkog interfejsa sa flat grafikom. Kružni motiv na novom korisničkom interfejsu kreiran je po uzoru na oblik i koncept LG logoa, oslikavajući njegov jedinstven vizuelni stil i identitet.

Prodaja LG G3 telefona počinje od 28. maja u Južnoj Koreji, nakon čega će biti dostupan u zemljama širom sveta. Dodatni detalji će biti naknadno objavljeni.

strana 1 od 14 idi na stranu