HTC: Tržište se promenilo

Znate da je kompanija u problemu kada njen rukovodilac saopšti da se suočavaju sa izazovima i da moraju biti hrabriji, prenosi BBC.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

13:56

Default images

U takvoj situaciji nalazi se sada kompanija HTC. Nedavno je saopšteno da su prihodi u julu ove godine 45 posto manji od prošlogodišnjih, a u jednom momentu akcije su pale za čak 80 posto.

Nedavno je procureo mail koji je izvršni direktor kompanije, Piter Čau, uputio svojim zaposlednika.

"HTC je bio kompanija koja je stvari radila brzo i brzo reagovala", rekao je on.

"Međutim brzi rast iz prethodne dve godine je nas usporio... dogovorili smo se da nešto uradimo, ali ili to nismo uradili ili smo uradili loše".

HTC je početkom ove godine predstavio novu One serije, a njen nosilac, model One X dobio je odlične kritike stručne javnosti.

Pa ipak, isporuka HTC smartfona u periodu od aprila do juna ove godine pala je za 24 posto u odnosu na isti period prošle godine. Neke druge kompanije, kao što je Samsung, zabeležile su veliki rast u tom periodu.

Razlog za to je činjenica da se tržište promenilo, kaže za BBC rukovodilac HTC-a u oblasti prodaje i marketinga, Džejson Mekenzi.

Sve više korisnika, prema njihovim podacima oko 70 posto, u radnje odlazi znajući koji će telefon kupiti, što ostavlja manje šanse da će isprobati HTC, a onda ga potencijalno i kupiti.

Dakle, problem, iz ugla HTC-a, je marketing, a ova kompanija priznaje da ulaže šestinu sume koju ulaže njihov južnokorejski rival.

HTC će danas predstaviti svoj novi uređaj, teaser fotografija postavljena je na Twitteru i Facebooku.

Fotografiju prati poruka: "Kada lep hardver sretne izvanredan softver".

Šta mislite da će HTC predstaviti? Mislite li da će novi uređaji pomoći ovoj tajvanskoj kompaniji da povrati svoj tržišni udeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: