Suspendovani stadioni ’večitih’

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde do daljeg će kao domaćini igrati pred praznim tribinama svojih stadiona zbog incidenata na 145. ’večitom’ derbiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 04.11.2013.

14:30

Default images

U saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Jelen superlige ističe se da će stadioni biti suspendovani sve do konačne odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će hitno uslediti posle dobijanja dodatnih izveštaja.

Dešavanja na terenu na subotnjem derbiju bila su u senci incidenata na tribinama, prvenstveno na južnoj, gde su navijači šampiona Srbije napravili požar na više mesta. Na drugoj strani, na ’severu’ nisu viđeni incidenti, ali jeste upotreba pirotehničkih sredstava, koja su zabranjena na sportskim borilištima.

Komesar za takmičenje Jelen superlige Srbije Vladimir Butulović još u nedelju je najavio oštre kazne za oba kluba, a suspenzija stadiona očigledno je samo početak.

Ovom prilikom apelujemo na nadležne državne organe da uzmu učešće i pomognu u donošenju trajnog rešenja ovih problema, koji su u dužem periodu prisutni na našim stadionima. Smatramo da je na našim fudbalskim utakmicama prisutna ogromna većina pravih i iskrenih navijača klubova i da su oni taoci manje grupe navijača koji su vinovnici nereda i koji mogu da dovedu do ozbiljnih posledica. Stoga smo svi u obavezi da preduzmemo adekvatne mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitili prave navijače i druge učesnike fudbalske igre na sportskim priredbama“, ističe se u saopštenju Zajednice fudbalskih klubova Jelen superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: