Pantović: Pregovaramo sa Zahavijem

Generalni sekretar Crvene zvezde Stefan Pantović potvrdio je pisanje medija da klub pregovara sa menadžerom Pinijem Zahavijem oko ustupanja prava na dva igrača.

Izvor: B92, zurnal.rs

Subota, 29.09.2012.

13:32

Default images

U pitanju su Nenad Maksimović i Srđan Mijailović koje bi Zahavijev investicioni fond otkupio za oko 4 miliona evra, a oni bi ostali u klubu možda i do leta.

"Istina je da razgovaram sa Zahavijem, koji ima ponudu od jednog kluba za našeg igrača. Imam odobrenje da pregovoram oko uslova transfera, a konačnu odluku doneće Upravi odbor", potvrdio je Pantović.

Spekulisalo se da bi Zvezda Zahaviju prodala i Filipa Mladenovića, ali se o njegovoj prodaji još uvek nagađa. U Ljutice Bogdana su prinuđeni da prodaju igrače Zahaviju, jer bi u suprotnom mogao da usledi kolaps kluba, piđe "Žurnal".

Novca, sem od sponzora "Gasproma", nema na vidiku. Iako mnogo obećavaju, izgleda da je to samo u pričama, klasična prodaja je moguća tek u januaru, a mali su prihodi od utakmica, ako se izuzme "večiti" derbi, koji je na programu 10. novembra.

Četiri miliona evra, koliko se očekuje novca za njih dvojicu, uz povećanje ugovora sa generalnim sponzorom i dogovor sa bankama oko otplate kredita, trebalo bi da stabilizuje finansijsku situaciju, koja je već neko vreme problematična, s obzirom na ogroman dug.

Od pomenuta četiri miliona Zvezda ne bi dobila baš sve. Dok je Mijailović 100 odsto Zvezdin, Maksimović je u određenom procentu u vlasništvu njegovog prethodnog kluba Slobode.

"Crveno-beli", ako se realizuje dogovor sa Zahavijem, koji izgleda već ima klubove u koje će da ih udomi (navodno Juventus i Fiorentina), dobiće odmah dogovoreni novac, dok će Užičani biti namireni kad se transfer perspektivnog defanzivca realizuje. Najverovatnije u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: