FIFA ne rešava "slučaj Tevez"

Izvor: Miloš Todoroviæ

Utorak, 24.07.2007.

18:03

Default images

Svetska fudbalska federacija predložila je u utorak da se spor oko transfera argentinskog napadača Karlosa Teveza iz Vest Hema u Mančester Junajted reši pred međunarodnim Sudom za arbitražu u sportu. FIFA je svoj predlog predočila i Fudbalskom savezu Engleske i upravi Premijer lige. "To bi za sve strane bio najbolji pristup rešavanju problema. Verujemo da bi to bio i najbrži način", rekao je portparol FIFA Andreas Heren.

I Mančester junajted i Vest Hem su izrazili želju da se spor reši pre kraja prelaznog roka 31. avgusta.

Vest Hem, za koji je Tevez registrovan, odbio je da odobri transfer Argentinca u Mančester. Transfer u Junajted organizovao je većinski vlasnik Tevezovog ugovora, britanski biznismen iračkog porekla, Kia Jorabčijan.

Jorabčijan je Teveza, zajedno sa drugim Argentincom Havijerom Maskeranom i doveo u Vest Hem u avgustu prošle godine.

Transferi Teveza i Maskerana, međutim, nisu urađeni u skladu sa pravilima Premijer lige, koja je zbog toga kaznila Vest Hem sa 5,5 miliona funti (osam miliona evra).

Maskerano je u januaru prešao u Liverpul.

Vest Hem je saopštio da je, pošto je prethodno kažnjen, potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Tevezom. Jorabčijan tvrdi da je Tevez potpisao jednogodišnji ugovor sa klauzulom po kojoj može da napusti klub.

Uprava Premijer lige je izrazila želju da sav novac od eventualne prodaje Teveze pripadne Vest Hemu, a ne Jorabčijanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: