"Metla" Efesa za šampionsku titulu, Fenerbahče ponižen

Košarkaši Efesa osvojili su turski šampionat pobedom protiv Fenerbahčea rezultatom 93:66.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2021.

20:29

Foto: Profimedia

Oni su tako stigli do treće pobede u finalnoj seriji, te su na taj način "pometlali" ekipu Igora Kokoškova.

Utakmica je prelomljena u drugoj četvrtini kada su novi šampioni, nakon nešto boljeg starta Fenerbahčea, sjajnom odbranom ostavili protivnike na sedam poena. U istom periodu oni su dali 23.

Utakmicu je obeležio incident tokom kog su udarce razmenili Melih Mahmutoglu i Kris Singlton nakon čega su drugi igrači uleteli na teren. Pored njih dvojice iz igre su izbačeni Perez i Duverioglu. Najbolji pojedinac susreta bio je Rodrig Buboa. Nekadašnji košarkaš Dalasa postigao je 30 poena uz nestvaran šut iz igre (11/13). Svom učinku dodao je dva skoka i četiri asistencije.

Pratio ga je Tunčer sa 13 poena, pet skokova i sedam asistencija. Slabije šutersko veče imao je MVP Evrolige Vasa Micić koji je ubacio 11 poena (4/15), a dodao je osam asistencija.

Kod Fenerbahčea najbolji je bio još jedan Francuz Nando de Kolo kome je bilo potrebno 16 šuteva za 19 poena. Dvocifren je bio još samo Perez sa 10.

Ovo je 15. naslov prvaka Turske za Efes, a dolazi nakon istorijskog trijumfa u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: