Junajted igra danas u Beogradu, Matić obećao večeru Brodarcu

Fudbaleri Brodarca dočekuju u sredu od 18:30 veliki Mančester Junajted u 1/16 finala Omladinske Lige šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 07.02.2018.

09:55

Junajted igra danas u Beogradu, Matić obećao večeru Brodarcu
Foto: Screenshot/YouTube/FK Voždovac

Igra se samo jedna utakmica, dakle nema revanša u Engleskoj, pa će pobednik meča u Beogradu ide u osminu finala. Ukoliko bude nerešeno posle 90 minuta, odluka će pasti u penal seriji.

Ogroman motiv igračima srpskog šampiona uoči meča na "TC Stadion" poslao je i vezista Mančester Junajteda Nemanja Matić.

"Čestitam vam na dosadašnjim igrama. Siguran sam da ćete dati sve od sebe. Ako ostvarite dobar rezultat vodim vas na ručak prvom prilikom kada dođem u Beograd. Puno sreće i osvetlajte nam obraz“, rekao je Matić. Junajted sa klupe predvodi član čuvene generacije iz 1992. godine s kojom je Aleks Ferguson dominirao godinama u Engleskoj, ali i u Evropi – Niki Bat.

"Ovo je veliki dan i veliki događaj za sve nas u Brodarcu, u Srbiji i u Beogradu. Nedeljama se pripremamo za gostovanje Mančester junajteda. U klubu smo godinama vaspitavani da poštujemo rivala sve do trenutka kada treba da počne utakmica. Ovo je prilika koja će se nama u klubu pružiti možda samo jednom u karijeri i želimo da je iskoristimo na najbolji način", rekao je kapiten Brodarca Miloš Tošeski, prenose "Večernje novosti".

Brodarac je na putu do istorijskog meča sa "Crvenim đavolima" eliminisao izraelski Makabi Haifu (1:1, 1:0) i gruzijski Subartalom (1:1, 2:2).
Anhel Gomez (Foto: Getty images/Jan Kruger)
Junajted je igrao u grupnoj fazi paralelno sa seniorskom LŠ, bio je drugi u Grupi A sa istim brojem bodova kao Bazel (11), ali slabijom gol razlikom, a ispred Benfike i CSKA.

U osminu finala su u sredu prošli Inter, PSŽ i Fejenord, koji su se priključili osvajačima grupa iz LŠ staze Bazelu, Bajernu, Čelsiju, Barseloni, Liverpulu, M. Sitiju, Portu i Totenhemu.

Žreb osmine finala LŠ je na programu 9. februara.

Omladinska LŠ, 1/16 finala:
16:00 Željezničar – Atletiko Madrid
17:00 Krasnodar – Real Madrid
18:00 Molde – Monako
18:00 Salcburg – Sporting
18:30 Brodarac – M. Junajted

Utorak:
Nitra – Fejenord 2:3
Inter – Spartak Moskva 3:3 (3:1 penali)
Ajaks – PSŽ 0:0 (2:4 penali)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: