Prvi gol s krila u 52': Takav stil gajimo

Srpski rukometaš Dobrivoje Marković smatra da je ubedljiv poraz od Hrvatske (32:22) rezultat loših pet minuta njegovog tima u finišu prvog poluvremena

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 13.01.2018.

13:02

Prvi gol s krila u 52': Takav stil gajimo
Foto: StarSport

Srbija je bila u egalu do 9:10, a onda su "Orlovi" sa tri greške pogurali "Kauboje" do 14:9 na poluvremenu.

"Kasno smo zaspali, razmišljali smo dosta o utakmici. Danas je novi dan, zaboravili smo Hrvatsku i spremamo se za Švedsku. Sinoćnja utakmica je bila čudna, dugo smo bili u egalu, a onda smo na poluvreme otišli sa pet golova minusa. U nastavku je bila rutina Hrvatske, pokušali smo da se vratimo, ali nije išlo", rekao je Marković Tanjugu. Prema njegovim rečima poraz od deset razlike je previsok s ozbirom na kompletna dešavanja na terenu Spaladijum arene.

"Izgubili smo za deset minuta, razlika nije realna. Dosta ljudi mi je reklo da, kako je izgledalo, rezultat na kraju nije smeo da bude deset razlike. Imamo priliku da u sledeće dve utakmice ispravimo stvari i prođemo u drugi krug", kaže naš reprezentativac.

Srbija je, pored samo četiri odbrane oba golmana, svoj prvi gol sa krila protiv Hrvatske dala tek u 52. minutu baš preko Markovića koji ima nekoliko obrazloženja za takvu situaciju.

"Takav stil igre gajimo, a i utakmica se otvorila na taj način. Imali smo prolaze za pas na širinu, ali Šešum i Nenadić su prolazili kroz sredinu, bilo je nekih penala. S druge strane, Čupić je nekoliko puta bio blizu mene", objašnjava Marković.

Krilni rukometaš Zagreba, ipak, naglašava da ništa nije izgubljeno i da duel sa Švedskom odlučuje oko prolaza dalje.

"Mnogo razloga postoji za poraz od Hrvatske, ali mislim da su poslednjih pet minuta prvog poluvremena bili prelomni. Imali smo napad za nerešeno, a onda smo počeli da prodajemo lopte i lako su nam davali golove iz kontri. Šveđani su sada ključni, a potom u slučaju pobede tražićemo bodove protiv Islanda", zaključio je Marković.

Utakmica između Srbije i Ssvedske igra se u nedelju od 18:15h u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: