Tekvondo se probija novcem – Milica na turniru od 760.000$

Svetska šampionka u tekvondou Milica Mandić učestvovaće u subotu u prvom izdanju Grend slem šampionske serije, u kineskom gradu Vusi.

Izvor: AK

Četvrtak, 28.12.2017.

12:55

Tekvondo se probija novcem – Milica na turniru od 760.000$
Foto: Getty images

Mandićeva će se boriti za prestižnu titulu i vrednu novčanu nagradu od 70.000 dolara. Ukupan nagradni fond turnira je 760.000$.

Turnir okuplja 12 najboljih u određenoj katagoriji, takmičar(k)e koji su osvojili olimpijsku medalju, svetsku ili Gran pri titulu, ali i one koji su svoje mesto izborili preko kvalifikacionog turnira i specijalno dodeljenje karte.

"Po prvi put u našem sportu se održava ovakva vrsta turnira. Na neki način ne znam šta da očekujem jer su pravila malo drugačija nego inače. Biće malo dinamičnije, jedva čekam da počne takmičenje. Ima 12 devojaka i svaka od njih je osvajač olimpijske, svetske ili gran pri medalje. Znam da će biti teške borbe, ali spremna sam na to", rekla je Mandićeva.

Grend slem serija će imati osam turnira na nivou kalendarske godine, a svaki turnir će obuhvatati samo jednu kategoriju u obe konkurencije.

Novi turnir kreiran je kako bi podigao profesionalni i komercijalni nivo sporta i privukao veću medijsku pažnju. Uveden je visok nagradi fond – pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto vredno je 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

"Ovo je novi korak napred za naš sport. Prvi grend slem po svemu vidjenom do sada. Sama elita ovog sporta će se u narednih mesec dana boriti u Kini. Nagradni fond je po prvi put ovoliki u našem sportu. Milica je prvo kolo slobodna kao treći nosilac, a već u slećem je čeka Nafia Kus iz Turske ili kvalifikantkinja iz Kine. Polufinale bi moglo da bude sa svetskom i evropskom prvakinjom Bjankom Valdken. Očekujem svakako dobre mečeve", rekao je trener Tekvondo kluba Galeb Dragan Jović.

U januaru (27) na programu je timsko takmičenje, a Srbiju će uz Mandićevu predstavljati Tijana Bogdanović i Vanja Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: