Četvrtak, 22.06.2017.

10:34

Milenković: Stvaramo nove šampione

Nakon Smedereva, Zrenjanina, Novog Sada, Kragujevca i Niša, Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara održali su i inspiracijski događaj u Beogradu

Izvor: B92

Milenković: Stvaramo nove šampione
Foto: Promo

On ima za cilj da promoviše platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs.

Specijalni gost na događaju bio je Petar Milenković, paraolimpijac koji je svojim primerom motivisao prisutne da se uključe u projekat i daju svoje inicijative.

„Powerliftingom sam se bavio i pre invaliditeta. Prvi sam sportista paraolimpijac koji se bavi powerlliftingom kod nas. Do uspeha vodi jaka volja i motivisanost. Siguran sam da već danas ovakvim projektima možemo da stvorimo nove šampione“, rekao je Petar Milenković.

Naredni korak u okviru projekta je javni konkurs na koji se već sada putem sajta www.sampionisvakidan.rs mogu da prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu.

„Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na Paraolimpijskim igrama u Riju. Želja svih nas bila je da iz poruke koju smo poslali da je „jelen i bez jednog roga i dalje jelen“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Želimo da okupimo ljude, otvorimo pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama“ rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.
Foto: Promo
Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte mogu na jednostavan način da prijave putem sajta www.sampionisvakidan.rs sve do 15 jula. Apatinska pivara dodeliće sredstva u vrednosti od po 4000 evra za tri najbolje inicijative iz cele Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: