Nova vest
Fudbal 1

17.6.2024.

0:08

Pavlović: "Šteta što nismo uzeli bod" VIDEO

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, jedan od najboljih u redovima našeg tima protiv Engleza, žali za propuštenom šansom da se uzme bod protiv prvog favorita grupe.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Engleska je savlaala Srbiju 1:0 golom Džuda Belingema u 12. minutu meča u Gelzenkirhenu, u okviru grupe C na Evropskom prvenstvu.

Odbrana Srbije je od tada bila zaista dobra pri čemu najveće zasluge idu na račun sjajnog Pavlovića koji je u velikom broju slučajeva izašao kao pobednik iz duela sa Bukajom Sakom i ostalima.

"Ostaje žal što nismo izvukli makar bod, mislim da smo drugo poluvreme stajali jako dobro i da smo uzeli loptu i pokušavali da napravimo nešto ali na kraju je ostalo 1:0. Koštala su nas opet tih 20 minuta i to je to", kaže Pavlović.


Srbija je morala ponovo da primi gol da bi zaigrala kako ume.

"Tako izgleda ljudima sa strane, i mi na terenu se nismo osećali baš prijatno tih dvadesetak minuta prvog poluvremena. Mislim da su od početka bili jači, uzeli su loptu, bilo je teško braniti se u nekoliko situacija ali posle primljenog gola smo malo živnuli i drugo poluvreme bili mnogo bolji".

Na pitanje da li su igrači Srbije previše respektovali zvučna imena Engleza, Kejna, Fodena, Belingema i kako je to on video, Pavlović kaže:

"Normalno da postoji respekt, to su igrači vrhunskog nivoa ali kada utakmica počne taj respekt nestane i svako se bori za sebe. Oni su jako dobra ekipa sa tom napadačkom trojkom, bilo je teško izaći na kraj sa njima ali u mnogim situacijama smo mi izgledali dosta dobro".

Pavlović je otkrio šta im je selektor Stojković rekao na poluvremenu.

"Rekao nam je da sve što je bilo u prvom poluvremenu nije valjalo, i da je video da smo im dali mnogo više respekta nego što zaslužuju i da moramo da krenemo mnogo jače, požrtvovanije i sa mnogo više hrabrosti da probamo da uzmemo loptu, da probamo da kontrolišemo utakmicu. To smo na kraju uradili, na kraju nam je čestitao. Šteta što nismo uspeli da izvučemo bod, rekao nam je da moramo da se odmorimo i da se pripremimo za naredne utakmice".

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Novo Sport Video Menu