Ko je bio najlepši na otvaranju OI?

Više od deset hiljada sportista iz 204 države prodefilovalo je u petak na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu. Najbrojniji su Kinezi, a tri zemlje (Haiti, Nauru i Togo) imaju samo po jednog takmičara. Bila je to jedinstvena prilika da trenutno najbolje sportiste sveta vidimo na jednom mestu.

Izvor: Nina Kolundžija

Subota, 09.08.2008.

14:52

Default images

Među poslednjima na stadionu ’’Ptičje gnezdo’’ predstavljeni su sportisti iz Srbije. Zastavu je nosila Jasna Šekarić. Nekoliko meseci pre početka Igara nacionalni olimpijski komitet potpisao je sponzorski ugovor sa firmom ’’Fiteks’’ pa naši olimpijci u Pekingu nose opremu ’’Kapa’’. Žene su na otvaranju nosile crvene mini suknje i košulje, srebrne patike i torbe (na kojima je pisalo crvenim slovima SRBIJA), dok su muškarci obukli tamno plave majice i bele pantalone. Većina njih u ruci je držala srpsku zastavu.
Francuska (Getty Images)
Posebno elegantni bili su sportsti iz Francuske i Italije, zemalja za koje se kaže da proizvode modu. Francuzi su bili veoma moderni. Sportistkinje su obukle tamno plave suknje i svetlo plave žakete sa crvenim kožnim pojasom oko struka i torbama iste boje. Na glavi su nosile trdicionalne francuske kape – beretke. Muškarci su imali istu kombinaciju boja (naravno bez pojasa) uz bež šešire. Italijani su bili u sivo-belo-tamno plavoj kombinaciji sa srebrnom obućom i kao mnogo puta do sada spojili su jednostavnost i eleganciju. Slično su bili obučeni i sportisti iz Nemačke.

Zastavu Švajcarske po drugi put uzastopno nosio je teniser Rodžer Federer koji je među najpopularnijim na Igrama u Pekingu. Predstavnici te zemlje nosili su ležernu kominaciju: bež majice i žakete i crvene bermude odnosno suknje. Neki veb sajtovi proglasili su Britance za najbolje obučene na otvaranju Igara. Njihovi sportisti imali su tamno plave pantalone/suknje i majice, bele žakete i kaševe sa crveno-plavo-belim prugama.
Španci (Reuters)
Veoma vesela bila je delegacija iz Španije, a boje njihove opreme su se odlično uklopile u raspoloženje. Muškarci su bili u crvenim odelima, belim košuljama i krem šeširima, dok je kod žena dominirala žuta boja. Mnogi su primetili njihove čudne cipele koje je reditelj prenosa više puta držao u kadru. Čini se da je najveća zvezda španskog olimpijskog tima budući najbolji teniser sveta Rafael Nadal koji je pokretima oponašao toreadore i tako zabavljao svoje sunarodnike.

Među najbrojnijim su sportisti iz Sjedinjenih Američkih Država čiji savez je sklopio dogovor za firmom Polo Ralf Loren koja je dizajnirala njihovu opremu. Kombinacija je bila elegantna i dvobojna, tamno plavi žaketi i marame/kravate i bele pantalone, patike i beretke. Australijanci su bili u tamno plavom, Holanđani sivim odelima sa narandžastim kravatama, Rusi u bojama zastave njihove države. Hrvati su bili u crvenom, a rukometaš Ivano Balić je nosio zastavu. Osnivači Olimpijskih igara, reprezentacija Grčka bila je u belom i tradicionalno prva je prodefilovala na svečanoj ceremoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: