Đoković - Delbonis 7:5, 4:6, 6:1

Novak Đoković je u trećem kola Mastersa u Majamiju pobedio 83. igrača sveta, Argentinca Federika Delbonisa sa 7:5, 4:6, 6:1 posle 120 minuta igre.

7:5, 4:6, 6:1
  ĐOK   DEL  
  2 : 1  
7:5, 4:6, 6:1 - Kraj meča, Đoković je u osmini finala
Kraj! Uspeo je Đoković da prebrodi sve probleme u igri, dobije i ovaj gem i konačno slomi otpor protivnika kojem treba čestitati na zaista dobro igri. Tako je Đoković zabeležio pobedu na rođendan trenera Marjana Vajde a zanimljivo je i da nikad nije izgubio u trećoj rundi Majamija.
7:5, 4:6, 5:1 - Novi brejk Novaka, servira za pobedu
Slomljen je otpor Argentinca, Novak je načinio novi brejk i sada servira za pobedu.
7:5, 4:6, 4:1 - Konačno, Novak dobija gem na servis posle brejka
Konačno! Novak je uspeo da osvoji gem posle dobijenog brejka i sada je na dobrom putu da uknjiži prvu pobedu protiv neugodnog Argentinca. Dobio je prva tri poena, potom je pogodio Delbonis iz forhenda, ali Novak je gem osvojio servis vinerom.
7:5, 4:6, 3:1 - Brejk Đokovića!
Jedan volej u mreži, potom peta dupla servis greška i dubok ritern pod noge. Recept za brejk, Novak je opet napravio brejk u četvrtom gemu, ali sada je vreme da osvoji svoj i potvrdi ga.
7:5, 4:6, 2:1 - Novak na dobrom putu
Posle 40:0, Argentinac je vezao dva poena, ali je onda ramom zahvatio lopticu i poslao je u aut. Novak vodi, da li će opet u četvrtom gemu načiniti brejk, kao u prošlom setu?
Bilo je i ovakvih poena
7:5, 4:6, 1:1 - Delbonis ne popušta
Uspeo je Novak u ovom gemu da uzme dva poena, ali ne i da dođe do izjednačenja i neke prilike za brejk.
7:5, 4:6, 1:0 - Dobar početak
Najvažnije je da je Đoković uspeo da dobije prvi gem u setu odluke. Sada mora naći način kako da razbije igru Delbonisa.
7:5, 4:6 - Delbonis izjednačio u setovima
Neverovatno, Delbonis igra kao u transu i dolazi do izjednačenja u setovima. Moraće Đoković mnogo toga da menja u igri i da nađe rešenje za razorne udarce protivnika koji igra rasterećeno i nema šta da izgubi.
7:5, 4:5 - Sad sve zavisi od Delbonisa
Đoković je uradio ono što je bilo na njemu, dobio je servis gem i smanjio na 4:5, ali sada će Delbonis servirati za izjednačenje u setovima. Težak zadatak za Novaka, ali ne i neostvariv, vreme je da uzvrati novim brejkom.
7:5, 3:5 - Delbonis nadomak izjednačenja
Uz svu dobru igru Argentinca, Novak pravi i greške. Imao je tri puta priliku u ovom gemu da vrati brejk, ali nije uspeo i rezultat je taj da sada mora da servira da ostane u setu.

EPA-EFE/JASON SZENES
7:5, 3:4 - Brejk Delbonisa!
Tri bekhend vinera Argentinca i jedna dupla servis greška Novaka, suma sumarum jednog lošeg gema srpskog tenisera. Sa 3:1, na 3:4. Oscilacije su velike, tako da je teško reći u kom smeru će dalje ići meč.
7:5, 3:3 - Delbonis ne popušta
Šta reći, imao je Novak 0:30, ali onda su usledila gtri servis vinera gorostasnog Argentinca, potom i sjajan bekhend koji mu je proradio u poslednje vreme i sve je u ravnoteži u drugom setu.
7:5, 3:2 - Delbonis vratio brejk, Novak iskalio bes na reketu!
Neverovatne stvari se dešavaju Novaku u ovom meču. Taman što je napravio brejk, popustio je na svoj servis i dozvolio protivniku da odmah uzvrati na isti način. Bes je iskalio na reketu koji je polomio. Đanluka Moskarela mu je uručio opomenu.
7:5, 3:1 - Brejk Đokovića!
Đoković drži lopticu u igri, tera Argentinca da greši. Dobio je tako Novak prva dva poena u ovom gemu, ali je potom usledio servis viner. Onda je usledila dvostruka servis greška kojom je poklonio dve brejk lopte Đokoviću. Prvu nije uspeo da iskoristi, ritern je završio u autu, da bi potom usledio pasing šot udarac koji Delbonis nije uspeo da ukroti na mreži i tako je došao do novog brejka.
7:5, 2:1 - Novak sigurniji
Nekoliko lakih poena za Đokovića, mada je i Delbonis imao jednu odličnu dijagonalu iz forhenda, kada je zabeležio viner.
7:5, 1:1 - I Delbonis bez problema
Argentinski teniser nastavlja dobro da servira. Baš kao i Novak maločas i on je dobio gem bez izgubljenog poena.
7:5, 1:0 - Dobar početak drugog seta
Veoma važan gem za Đokovića. Dobio ga je bez većih problema, tako da je sada vreme da pokuša da načini treći brejk u meču.
7:5 - Novak osvojio set drugim brejkom
Uspeo je Đoković da iskoristi drugu set loptu. Neobičan set, imao je Srbin prednost od 5:2, da bi Argentinac stigao do 5:5, da bi Đoković potom smirio ruku i nerve i počeo da pogađa kako želi. Set je trajao 47 minuta.
6:5 - Novak prekinuo seriju
Oscilacije u igri su prisutne. Bio je Novak u opasnosti i u ovom gemu, bilo je 0:;30, ali onda je usledila dobra serija poena uz jedan odličan drop šot i tako je posle tri nuzastopno izgubljena gema, Srbin konačno uzeo jedan.

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
5:5 - Argentinac u naletu
Upalili su se reflektori na zahtev prvog tenisera sveta. Ipak, Delbonis je uhvatio ritam, poveo je lako sa 40:0,izgubio je naredni poen, ali je potom Novak poslao lopticu duboko u aut i sve je sada izjednačeno, 5:5.
5:4 - Novaku stao servis, Delbonis uzvratio brejkom
Šta se dešava sa servisom? Odjednom je stao, Novak je dozvolio Delbonisu da dođe veoma lako do tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, forhend je izbacio u aut,ali onda posle duge razmene i dosta sreće za Argentinca, usledio je brejk.
5:3 - Novak propustio set loptu
Delbosni je počeo gem duplom greško, a završio ga as servisom. U pravi čas za njega jer je lako moglo sve da se završi što se tiče prvog seta već u ovom gemu. Novak je imo set loptu, ali Argentinac se izvukao, tako da Đoković sada mora da servira za set.
5:2 - Sve pod kontrolom
Drugi Đokovićev gem u ovom meču u kojem protivniku nije dozvoli nijedan poen. Reklo bi se da igra rutinski, taman koliko mu je potrebno da bi dobio Delbonisa, koji za sada ne pruža bog zna kakvu partiju.
4:2 - Servis Delbonisa je odličan
Argentinac je dobio gem u kojem je dobro servirao. Imao je dva servis vinera, tako da je za sada i dalje u setu.
4:1 - Đoković izdržao nalet Argentinca
Uspeo je Delbonis malo da namuči Đokovića u ovom gemu. Konačno smo videli više razmena, zanimljiviju igru, uspeo je 83. igrač sveta da dođe do izjednačenja, ali ne i više od toga.
3:1 - Brejk Đokovića!
Odličan gem za srpskog tenisera. Uspeo je da iskoristi prvu brejk priliku koja mu se ukazala u meču. na dobrom je putu ka osvajanju prvog seta.
2:1 - Sigurni servisi
Novi gem Đokovića bez izgubljenog poena. Servis odlično funkcioniše na početku meča, tako da Argentinac nema ozbiljnije šanse ne samo da ga ugrozi, već i da uđe u dužu razmenu.
1:1 - Uzvratio Delbonis
Argentinac je takođe bez većih problema stigao do početnog gema.
1:0 - Lagan gem za Đokovića
Odličan gem Đokovića za početak meča. Pogađao je svaki put prvi servis, naravno, bilo mu je posle toga lakše i da osvaja poene, tako da je dobro počeo meč.
Meč je počeo, Đoković na servisu
Novak servira u početnom gemu.
Igrači su izašli na zagrevanje
Oba tenisera su na terenu, uskoro će početi meč.
Novak i Delbonis prvi put
Najbolji teniser sveta Novak Đoković u Majamiju nastavlja pohod ka sedmoj tituli na ovom turniru. Ovog puta sa druge strane mreže je 83. na svetu, Argentinac Federiko Delbonis. Oni se do sada nisu sastajali.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: