NLB: Nimburk savladao Cibonu

Košarkaši Češkog Nimburka napravili su veliko iznenađenje u 6. kolu NLB lige pobedivši u Zagrebu Cibonu 86:85 (22:22, 25:21, 12:19, 27:23).

Izvor: AK

Subota, 06.11.2010.

19:13

Default images

Debitant u takmičenju je broj izgubljenih lopti sveo na minimum i slavio protiv „vukova“ koji su dominirali u skoku i sjajno šutirali i za dva i za tri poena (12/20).

Čester Simons je sa 23 poena bio najefikasniji kod pobednika, dok je Aleš Hen ubacio 21 i imao osam skokova. Ciboni nisu pomogli ni raspoloženi Zubčić sa 19 (4/4 tri, 9sk) i Leon Radošević sa 18 poena (9/15 dva, 9sk).

Cibona je izgubila već dobijenu utakmicu. Imali su pet poena prednosti minut pre kraja, nakon trojke Roka Stipčevića, druge zaredom. Plejmejker Cibone mogao je postati junak utakmice, ali je na kraju ispao tragičar. Jedan nepotreban ulaz, jednom mu je lopta ostala u ruci dok je sirena odsvirala kraj napada, i na kraju mu je Nisim Afik, igrač kojeg je čuvao, pogodio je od table za pobedničkih 86:85, četiri sekunde pre kraja. Cibona se ceo meč mučila, a nije imala rešenje za centra Nimburka Aleša Hena.

"Moja je odluka da branimo 85:84 u poslednjem napadu, nažalost nismo uspeli. Česi su sretno ali zasluženo na kraju dobili, a mi glupo odigrali završnicu.Odluka je bila moja. Žao mi je zbog Gorana Vrbanca, koji je posle dve i po godine odigrao odličnu utakmicu, a još bio i sjajan u odbrani i zaustavio najboljeg stelca rivla Simonsa. Fizički smo jako loše izgledali, baš smo vidljivo pali", istakao je posle meča Zdravko Radulović.

"Bila je ovo dobra utakmica, Cibona je mlad i talentovan tim. Na kraju je odlučio jedan šut, moglo je biti i drugačije", kratko je prokomentarisao trener Nimburka Ronen Ginzburg.

Niko nije očekivao ovaj rezultat posebno posle debakla Nimburka na svom terenu od Krke u prošlom kolu, ali su Česi uspeli da zabeleže četvrtu pobedu koliko imaju i lideri Hemofarm i Olimpija koji se u nedelju sastaju u Vršcu. Cibona je treći put poražena.

U subotu se igraju još dva meča 6. kola. Od 20 časova Budućnost dočekuje Igokeu, a u 21.00h u "Pioniru" šampion Partizan igra protiv Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: