Zvezdi prvi derbi u sezoni - 76:73

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:73 u osmom kolu NLB lige, a presudila je trojka Morisa Bejlija od table na devet sekundi do kraja za 74:71.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

21:32

Default images

Usledila je serija slobodnih bacanja – Mekejleb je pogodio jedno, zatim Kešelj promašio dva, Marić je dao jedno, zatim Štimac dva, a onda Rašić iz vrlo teške pozicije nije uspeo da omogući ’crno-belima’ produžetak. Najefikasniji kod pobednika bio je Bjelica sa 14 poena, a Bejli je ubacio 12. Partizan je predvodio Mekejleb sa 16 poena, a Roberts je dao 12.

Bjelica je sjajno šutirao - 2-2 i za dva i za tri poena, 4-5 penali, a uz to je imao i 5 skokova. Elmedin Kikanović ubacio je 10, a Filip Videnov 8 poena. U ekipi Duška Vujoševića Mekejleb je iz igre šutirao samo 5-16, a još su se istakli Strahinja Milošević sa 9 i Kecman sa 8 poena.

U hali „Pionir“ nije viđena baš kvalitetna košarka, ali su košarkaši to nadoknadili neizvesnom završnicom. Igrači oba tima bili su smušeni, verovatno sputani činjenicom da je prvi derbi u sezoni, i to je uzrokovalo veći broj grešaka i ne baš povezanu igru.

Ključ u pobedi ’crveno-belih’ predstavlja zaustavljanje snažnog centra Partizana Aleksandra Marića, koji je imao po 9 poena i skokova, ali uz šut 1-9 za dva i 7-14 sa penala. Statistički gledano, odlučio je bolji šut Zvezde za tri (9-14, naspram 3-10 rivala), a ’crno-beli’ taj nedostatak nisu mogli da nadoknade ni dominacijom u ofanzivnom skoku (11-6).
BB
Utakmica je počela u za derbi čudnoj atmosferi, pošto su pristalice oba tima samo uz aplauze i zvižduke (bez navijačkih pesama) pratili igru zbog dana žalosti povodom smrti patrijarha Pavla.

’Crveno-bele’ su u prvoj četvrtini predvodili Kikanović i Dragićević, a najistaknutiji kod nominalnog domaćina bio je Kecman sa pet poena.

U drugoj četvrtini Zvezda uspeva da serijom 14-4 stvori deset poena viška (35:25). U tom periodu dobro je odigrao Bejli, ali je Partizan momentalno uzvratio (pet poena mladog Đekića), pa je tim Ace Petrovića na odmor otišao sa svega +1 – 36:35.

Zvezda je delovala letargično na početku drugog poluvremena, a Partizan neuporedivo agresivnije. Partizan je poveo sa četiri razlike, ali čini se da nije najbolje iskoristio pad u Zvezdinoj igri, velikim delom i zbog nepreciznosti Marića sa linije penala.
Beta
Potom se razigrao Bjelica, koji je u trećoj deonici ubacio 11 poena (dve trojke) i održao Zvezdu u igri. Reprezentativac Srbije napravio je četvrtu ličnu grešku, pa je veliki deo poslednje deonice odgledao sa klupe.

U poslednjem periodu igralo se ’koš za koš’, mada je Partizan u dva navrata imao napad na +3 (64:61 i 67:64). Prvu put je ’crveno-bele’ u igru vratio Bejli trojkom, a drugi put Kešelj sa linije penala.

Partizan je imao napad na 40-ak sekundi do kraja pri rezultatu 71:71, ali je Kešelj odigrao sjajnu odbranu na Mariću pod košem. U narednom napadu Bejli je ostao na ’mis-meču’ sa Robertsom, podigao sa na šut sa 7m i uz dosta sreće pogodio od table za prelomnu prednost Zvezde.



Usledila je već opisana penal-završnica i Zvezda je došla do treće pobede u sezoni, uz pet poraza. 'Crno-beli' imaju skor 4/3, uz meč manje.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Cibonu, dok Partizan igra sa Zagrebom u gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

412 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: