Popovič: Košgeterima nije potrebna savest

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič veruje da vrhunski košgeteri ne bi trebalo da imaju savest, već da konstantno šutiraju.

Izvor: LN

Ponedeljak, 03.12.2018.

17:00

Popovič: Košgeterima nije potrebna savest
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Demar Derozan, nekada košarkaš Toronta a sada Sparsa, otkrio je čemu ga uči njegov novi trener Popovič.

Derozan je otkrio da mu Popovič stalno govori da ne bi trebalo da se oseća krivim ako uđe u seriju promašaja, a bivši bek Reptorsa dodaje da je počeo da ga sluša.

Takav mentalitet bio je evidentan kod Derozana na poluvremenu meča između Sparsa i Portlanda. Demar je pred pauzu šutirao 3 od 12, da bi krajem treće četvrtine povukao i postigao poslednjih 18 od ukupno 20 poena svoje ekipe.

I sam Popovič navodi da Derozana savetuje da ne prestaje da šutira, čak i kada mu ne ide.

"Zbog toga je on Ol-star toliko dugo. Jednostavno morate da nastavite, ako imate loš period, potrebno je da ste svesni da su procenti na vašoj strani. On je dugo u ovoj ligi, ima puno samopouzdanja i zna koliko može. Na njega neće uticati to ukoliko promaši nekoliko šuteva. Košgeteri ne bi trebalo da imaju savest", jasan je Popovič.

Derozan je protiv Portlanda imao 36 poena, šest asistencija i osam skokova u meču koji je njegova ekipa dobila rezultatom 131:118.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: