Teodosić: Ja kao Maravič? Imam još da radim

Miloš Teodosić opravdava očekivanja koja su pred njega postavljena kada je kao jedan od najboljih evropskih igrača došao u NBA ligu.

Izvor: AK

Utorak, 23.01.2018.

09:19

Teodosić: Ja kao Maravič? Imam još da radim
Foto: Getty images

Uprskos problemima sa povredom, Teodosić se nametnuo kao jedan od nosilaca igre Los Anđeles Klipersa.

Teodosić u ruki sezoni beleži prosečno 9,5 poena uz 5,4 asistencija i 3,1 skokova po meču, a na poslednjih deset ima prosek od 10,5 poena i 5,6 proigravanja.

"Trenutno sam bolji ali mi je potrebno još vremena da se vratim u formu. Uživam igrajući, trudim se da svakog dana napredujem. Davno sam želeo da dođem, ali se odužilo iz nekoliko razloga. Pre svega, želeo sam da osvojim Evroligu, a drugi je ugovor, nisam mogao da napustim Evropu", rekao je Teodosić. Zbog stila igre, ali i porekla, mnogi ga porede sa legendarnim plejmejkerom Atlante, Nju Orleansa i Bostona "Pistol" Pitom Maravičem.

"Sjajno je čuti takve stvari, ali ne volim da se poredim. On je bio neverovatan, sjajan igrač. Ja momam još da radim da dostignem taj nivo", istakao je srpski košarkaš.

Protekle noći Teodosić je postigao 15 poena uz šest asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu, u porazu Klipersa od Minesota Timbervulvsa.

"Imamo dosta problema sa povredama ove sezone", dodao je Teodosić.

Pogodio je pet od devet šuteva iz igre, trojke je pogađao 3/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: