Sakramento gubi Kingse?

Kevin Džonson je imao samo 19 godina kada su se Kingsi 1986. preselili iz Kanzas Sitija u severnu Kaliforniju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 11.11.2010.

11:37

Default images

On je u međuvremenu od Ol-star beka postao gradonačelnik Sakramenta.

Trenutno, on se bori sa najvećim izazovom u svojoj političkoj karijeri – trudi se da svom gradu osigura ostanak NBA franšize.

Džonson je tokom svojih 12 NBA sezona pokazao da ima osećaj za vreme i ritam, pa je zbog toga i svestan da se približio poslednjih zvuk sirene koji bi mogao da označi odlazak Kingsa iz Sakramenta.

“U jednom trenutku, ukoliko ne uspemo da izgradimo novi zabavno-sportski kompleks, oni će se preseliti. Nemam u ovom trenutku pištolj na glavi, ali vreme prolazi i nije mnogo ostalo do konačne odluke”, rekao je Džonson.

Navijače Kingsa ove godine u Arko Areni dočekali su veliki baneri sa dve mlade superzvezde – Tajrikom Evansom i DeMarkusom Kazinsom. Nijedan od njih dvojice se nije rodio kada je Arko bio sagrađen 1988. godine. Od aktuelnih dvorana u NBA, samo je Oburn Hils Palas u Detroitu stariji i to za dva meseca.

Arko je najmanja dvorana sa kapacitetom 17.317 mesta i 30 luksuznih apartmana. Poseta nije ni blizu iz slavnih dana kada su Kingse predvodili Stojaković i Divac, pa su u prošloj sezoni imali drugi najmanji broj navijača. Kampanja da se izgradi nova hala u centru u vrednosti od 600 miliona dolara, za koju je trebalo da se izdvoji dodatnih 25 centi poreza u narednih 15 godina, odbijena je glatko pre četiri godine. Slično je završio i predlog sa kalifornijskim sajmom.

Porodica Maluf, koja je vlasnik Kingsa i Arko Arene, saopštila je da je spremna da zadrži franšizu u Sakramentu i ponudila 300 miliona dolara za izgradnju nove hale. NBA komesar Dejvid Štern rekao je prošlog meseca da Malufovi imaju godinu dana da vide šta će uraditi sa Kingsima. Ponuda ima mnogo, a ako Kej Džej ne obavi posao kako treba i ne zadrži Kingse u kalifornijskoj prestonici, u redu za novu NBA franšizu su Anahajm, Kanzas Siti, San Hose i Las Vegas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: