Hornetsi se sele u Oklahoma Siti?

Izvor: B92, yahoo

Ponedeljak, 19.09.2005.

13:42

Default images

Čelnici Oklahoma Sitija ponudili su Nju Orleans Hornetsima da u Ford centru odigraju svoju 41 utakmicu kao domaćini.

Zvanična ponuda biće podneta u ponedeljak, kako bi se pomoglo timu koji je posle tragedije izazvane uraganom Katrina, ostao bez mogućnosti da igra u svom gradu.

Ipak još uvek nije poznato, koliko će utakmica biti odigrano u Luizijani, ukoliko se tamo uopšte i bude igralo. Pretpostavlja se da će veći deo organizacije biti preseljen u Oklahoma Siti ali će verovatno manji deo ostati u Nju Orleansu ili Baton Ružu.

Gradonačelnik Oklahoma Sitija Mik Kornet je izjavio da će odluka o preseljenju tima biti doneta u saradnji lokalnih vlasti i čelnika NBA lige.

Kornet je dodao da će se na sastanku gradske skupštine koji će biti održan u sredu odlučivati o ovom predlogu.

"Sazvali smo sastanak u najkraćem mogućem roku. Za sada sve ide po planu, ali moramo da sredimo još neke detalje".

Predstavnici NBA lige obišli su Ford centar, koji ima kapacitet od 19,675 sedišta, kada se hala preuredi za košarkaške utakmice.

Ako se tim preseli u Oklahomu, očekuje se prelazak oko 100 zaposlenih iz Luizijane ali i angažman oko 50 lokalnih činovnika, kako bi se organizacija što pre osposobila za rad u novoj sredini.

Smatra se da bi prelazak Hornetsa Oklahomu koštao oko 50 miliona dolara, ali gradonačelnik Kornet očekuje podršku države.

Oklahoma Siti nije jedini grad koji je ponudio pomoć ovom timu. U igri su i Nešvil, San Dijego, Kanzas Siti, Luisvil i Las Vegas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: