Majami počistio i Vizardse

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2005.

11:52

Default images

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige pošto su i u četvrtom uzastopnom meču savladali Vašington Vizardse, ovoga puta rezultatom 99:95. Gosti su ponovo igrali bez Šekila O’Nila, ali je još jednu vrhunsku partiju prikazao Dvejn Vejd, koji je postigao 42 poena, od toga 22 u trećoj četvrtini bez promašaja (7-7 za dva i 8-8 sa linije penala).

Ekipa Stena Van Gandija tako je zabeležila još jedan “sweep” (po 4:0 u duelima sa Netsima i Vizardsima) i zaradila čak 8 dana za odmor i oporavak Šekila O Nila, pošto je finale Istoka sa Indijanom ili Detroitom zakazano tek za 23. maj.

Iako su dominirali celim tokom utakmice, košarkaši Majamija do pobede su došli tek 14 sekundi pre kraja kada je Edi Džons pogodio trojku iz ugla i doneo prednost gostima od 97:95. Do tog koša, Vizardsi su zahvaljujući seriji promašaja protivnika uspeli da nadoknade minus od 11 poena (dve trojke Diksona i jedna Arenasa). U poslednji napad krenuo je Leri Hjuz ali je njegov šut posle “ulaza” blokirao Alonzo Moning, a tim Edija Džordana dokrajčio je Dvejn Vejd sa dva slobodna bacanja:

Ovo je bila nova verzija filma Zvezda je rođena. Uporedite ovu i prethodnu seriju i biće vam jasno da je njegova igra na novom, višem nivou. On je velika zvezda u ovoj ligi, iako ima samo 23 godine", rekao je o Vejdu trener Vizardsa Edi Džordan.

Vejd je sa 42 poena oborio i rekord kluba po broju postignutih pogodaka u plej ofu koji je bio u vlasništvu Tima Hardeveja (meč protiv Njujorka 1997. godine).
Reuters
I pored “metle” igrači, treneri i navijači Vašingtona imaju velikog razloga za zadovoljstvo. Tim je posle 8 godina ušao u plej of i slavio u jednoj seriji prvi put posle 23 godine.

Uprkos skoru 8-0 u postsezoni, trener Majamija Sten Van Gandi svestan je da im je za dalje domete potreban i oporavljeni Šekil:

Jasno je da nismo tako dobri bez Šeka. On je najdominantniji igrač u ligi. Ali ako ga ne bude na terenu, igraćemo na granicama svojih mogućnosti i borićemo se do kraja”.

Prognoze o oporavku Šeka još uvek nisu pouzdane i jasne. “Dizel” ima velikih problema sa mišićem i posekotinom koja mu stvara probleme već nekoliko nedelja.

TV B92 će u nedelju ( 23.30) prenositi četvrti meč serije između Indijane i Detroita koji se igra u “Konseko Fildhausu”. Pejsersi bez Artesta, i sa rovitim O’Nilom vode protiv šampiona sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: