Đoković, Federer ili Nadal – ko ima najteži put do finala?

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, saznao je da će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, dok već od drugog može da ima teške protivnike.

Izvor: PT

Četvrtak, 10.01.2019.

09:50

Đoković, Federer ili Nadal – ko ima najteži put do finala?
Photo by Francois Nel/Getty Images

Na startu turnira svi rivali su teški jer je to najnezgodnija faza turnira i koncentracija na tim mečevima mora da bude na najvišem nivou.

Đoković će protivnika saznati u petak ujutru kada se završe kvalifikacije za prvi Gren slem u sezoni.

Ukoliko uspešno prođe prvo kolo srpskog tenisera već u drugom čeka potencijalna repriza finala iz 2008. godine, kada je došao do prvog "Slema" u karijeri pobedivši Žoa Vilfreda Congu.

Francuz je sada daleko od stare forme, tek je 177. igrač sveta i pitanje je da li će pobediti Martina Kližana u prvoj rundi. Kližan ili Conga u drugom, a u trećem bi Novak mogao da ide na mladu nadu Kanade Denisa Šapovalova. Momak koji sjajno udara lopticu, ali ima problema da održi visok nivo i koncentraciju.

Potom u osmini finala Đoković bi mogao sa Davidom Gofanom, protiv kojeg ima skor 5/1 u međusobnim duelima. Posle Belgijanca srpski igrač bi mogao na Keija Nišikorija u četvrtfinalu, odnosno Sašu Zverava u polufinalu.

Zanimljivo da se na Novakovoj strani ne nalaze Rafael Nadal, Rodžer Federer, Kevin Anderson i Marin Čilić, koji su uz prvog tenisera sveta glavni favoriti za trofej u Melburnu.

Na slici ispod pogledajte i moguće protivnike Federera i Nadala, pa nam u komentarima ostavite mišljenje koji to igrač ima najteži put do velikog finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: