Nova vest
Ekipni sportovi 5

26.4.2024.

10:24

Čikago se kocka – kvorterbek prvi pik VIDEO

Čikago Bersi su imali prvi pik na NFL draftu ove sezone i odlučili su se za Kejleba Vilijamsa sa koledža Južna Karolina.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Već nekoliko meseci se znalo da će Vilijams sasvim sigurno biti prvi izbor Bersa.

Razlog je taj što su odlučili da ne zadrže svog sadašnjeg kvoterbeka Džastina Fildsa, kojeg su birali u prvom krugu pre tri godine.

Ovogodišnji draft je obeležila pomama za ofanzivnim igračima, prvenstveno kvoterbekovima. Tako su i drugo i treće mesto takođe zauzele vođe napada.

Vašington Komandersi su izabrali Džejdena Denijelsa sa Luizijane, a Nju Ingland Patriotsi su birali Drejka Majesa sa Severne Karoline.

Zanimljivo, ukupno šest kvoterbekova je izabrano na prvih 12 mesta, a čak prvih 14 pozicija na draftu su zauzeli ofanzivni igrači.

Dosadašnji rekord po broju ofanzivaca na startu drafta je bio sedam, a postavljen je 2021. godine.

Očekuje nas uzbudljiva NFL sezona ove godine, a videćemo kako će "novajlije" da se snađu.

Nikad se ne zna ko može da bude nova "zvezda" lige. Imali smo prilike kroz istoriju da se uverimo da pozicija na draftu ne mora da znači veliki uspeh.

Podsetimo se samo Bejkera Mejfilda, koji je pikovan kao prvi pik 2018. godine od strane Klivlend Braunsa, a još uvek se nije dokazao kao vrhunski igrač. Tek prethodne sezone je ostavio utisak.

Sa druge strane imamo najboljeg igrača svih vremena Toma Brejdija koji je na draftu izabran kao 199. Videćemo koliko će daleko da dogura Vilijams, koji je blistao tokom koledž karijere.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu