Nedelja, 13.02.2022.

08:45

Najbolje putovanje vozom u Evropi VIDEO

Ukoliko volite vozove i romantiku koje vam oni na putovanjima mogu pružiti, avantura života kroz "mini Arktik“ mora svakako biti na vašem spisku.

Izvor: TU Magazin

Najbolje putovanje vozom u Evropi VIDEO
Foto: Profimedia

Jedna od najbajkovitijih železničkih linija se nalazi u u Norveškoj, radi se o Bergen Line ili Bergensbanen pruzi.

Železnica je izgrađena 1909. godine i spaja Oslo i Bergen, najveće gradove u Norveškoj. Oslo se nalazi na istočnoj strani, u blizini granice sa Švedskom, dok je Bergen na zapadnim obalama koje se pružaju ka Norveškom i Severnom moru.

Kroz prozor voza možete videti najneverovatnije predele, divlju i nesputanu prirodu koja odoleva i najsurovijim vremenskim uslovima.

Osim toga, Bergen line prolazi kroz popularne skijaške rizorte kao što su Gol, Geilo i Voss, mesta koja su aktuelna za turiste i u letnjim mesecima.

Odatle se možete uputiti na brojne planinarske i biciklističke staze, idealna mesta za aktivan odmor.

Bergen linija se proteže skoro 400 kilometara, vožnja traje oko sedam sati, a prolazi se kroz tačno 180 tunela i ima ukupno 22 stajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: