ViaBalkans poklanja wallpaper kalendar

Na wallpaper-ima se nalaze zanimljive ilustracije prepoznatljivih motiva, simbola Balkana koje je specijalno ovim povodom, za portal ViaBalkans.com ilustrovala ilustratorka Gordana Bakić.

Izvor: B92

Subota, 18.12.2010.

05:30

Default images

Turistički internet portal www.ViaBalkans.com povodom predstojećih novogodišnjih praznika i uspešnog okončanja prve godine svog postojanja izdaje posebnu ilustrovanu publikaciji u formi wallpaper kalendara za predstojeću godinu koju poklanja svim svojim posetiocima.

Wallpaper kalendar je jedinstvena forma kalendara urađena tako da kroz 12 različitih wallpapera (pozadina za vaš desktop) predstavlja 11 zemalja „brdovitog“ poluostrva.

Svoju kopiju kalendara možete besplatno i bez drugih uslova preuzeti na veb adresi http://www.viabalkans.com/wallpapers.rar.

Na wllpaper-ima se nalaze zanimljive ilustracije prepoznatljivih motiva, simbola Balkana koje je specijalno ovim povodom, za portal ViaBalkans.com ilustrovala ilustratorka Gordana Bakić.

Na 11 strana kalendara (wallpapera) predstavljeno je isto toliko zemalja Balkana odnosno, svaku zemlju predstavlja po jedna njena znamenitost. Tako će Srbiju ove godine predstavljati hram svetog Save kao simbol koji na najbolji način oslikava identitet čitave nacije i države kao turističke destinacije. Slično kao Srbiju, sakralni objekti (hramovi, katedrale i džamije) predstavljaće i Bugarsku (hram sv. Aleksandra Nevskog u Sofiji), Hrvatsku (katedrala sv. Marka na Zagrebačkom Kaptolu) i Tursku (znamenita crkva-džamija Aja Sofija u Istanbulu). Albaniju, Rumuniju i Sloveniju će predstavljati spomenici i statue, simboli njihovih prestonica: Skenderbegova konjanička statua - simbol Tirane, Trijumfalna kapija – simbol Bukurešta i statua zmaja – simbol Ljubljane.

Crnu Goru će predstavljati Njegošev mauzolej na Lovćenu a Bosnu i Hercegovinu, zemlju starih ćuprija, znameniti stari most u Mostaru. Interesantno je da za simbol Grčke nije, očekivano, izabran hram Partenon već Solun i njegova znamenitost Bela kula. Drugo veliko iznenađenje je simbol Makedonije koju ovoga puta predstavlja spomenik iz doba NOB-a tj. muzej Ilindenskog ustanka i Kruševske republike u
Kruševu.

Selekciju predloženih simbola zemalja na predloge turističkih organizacija, stručne javnosti i stučnjaka iz oblasti turizma izvršili su posetioci u anketama na samom portalu i na Fejsbuk fan stranicama portala.

Travel portal ViaBalkans.com bavi se predstavljanjem turističkih destinacija a zamiso uredništva je da blagovremeno i na jednom mestu budu
predstavljene sve turističke destinacije i turistički potencijali Balkanskog poluostrva. Koncept „ViaBalkans“ predstavlja drugačiju
dimenziju shvatanja prostora i turizma od klišea na koje smo naviknuti spajajući tako, na istom mestu i pod jednakim uslovima, sve turističke kategorije i destinacije uključujući one čuvene i elitne jednako kao one potencijalne i nerazvijene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: