Ponedeljak, 13.01.2020.

13:50

Ne stišava se bura u kraljevskoj porodici: Od "Šta kog đavola oni izigravaju?" do "Ovo nije za mene"

Princ Filip napustio je jutros smrknutog lica zamak Sandringam, u kojem bi kasnije u toku dana princ Hari trebalo da se sastane s kraljicom i razgovara o svojoj kraljevskoj budućnosti nakon "Megzita".

Izvor: B92, Tanjug

Ne stišava se bura u kraljevskoj porodici: Od
Foto: Getty/WPA Pool / Pool

Vojvoda od Edinburga (98) imao je značajnu ulogu u savetovanju njenog veličanstva uoči današnjeg samita, ali ostaviće svojoj ženi, princu Čarlsu i princu Vilijamu da zaključe izlazni dogovor sa Saseksima, piše Dejli mejl.

Filip je verovatno kraljici preneo mišljenje o odluci Megan i Harija da napuste svoje dužnosti viših članova kraljevske porodice pre nego što je danas napustio palatu i navodno je bio vrlo ljut kad je saznao prošle srede, te je vikao na svoje pomoćnike: "Šta kog đavola oni izigravaju?"

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno su bili pod velikim pritiskom zbog maltretiranja princa Vilijama, a Megan je odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok će njen suprug "slomljenog srca" danas pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom, piše list.

Kraljevski saradnici veruju da će se sastanak održati u 14 časova po lokalnom vremenu, tako da će Megan moći da se uključi u 6 sati ujutro po kanadskom vremenu, gde je otputovala nekoliko sati nakon što je par "podneo ostavku" prošle srede - ali Kejt, vojvotkinja od Kembridža, danas neće biti tu da podrži svog supruga princa Vilijama u Norfoku, jer je ostala u palati Kensington da brine o njihovo troje dece.

Megan je navodno rekla Hariju da mora da se udalji od kraljevske porodice, a to se događa samo 20 meseci nakon što se udala za njega. Za to delimično okrivljuje princa Vilijama, a rekla je navodno suprugu za Božić: "Ovo nije za mene".

Vilijam i Hari: Nisu tačni napisi o našem odnosu

Foto: Getty/WPA Pool / Pool
Britanski prinčevi Vilijam i Hari saopštili su danas da osporavaju tačnost medijskih napisa o napetim odnosima dvojice braće. Kako prenosi BBC, zajedničko saopštenje je usledilo nakon što se u medijima pojavila vest da su se Hari i njegova supruga Megan odlučili na povlačenje sa kraljevskih dužnosti zbog maltretiranja princa Vilijama, kao i da je Megan odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok će Hari "slomljenog srca" pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom.

Oni su naveli da se, uprkos jasnom negiranju tih navoda, u britanskim novinama pojavila lažna priča o odnosima vojvode od Kembridža i vojvode od Saseksa.

"Za braću koja toliko vode računa o pitanjima koja se tiču mentalnog zdravlja, upotreba zapaljivog jezika na ovaj način je uvredljiva i potencijalno štetna", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: