Politika 12

19.05.2024.

18:35

Vučić: Više sam uradio za Niš nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Niš na odličnom putu i da se nikada nije u svojoj istoriji brže i bolje razvijao.

Izvor: B92.net

Vučić: Više sam uradio za Niš nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine
R.R./ATAImages

Podeli:

"Prosečna plata 2012. u Nišu bila je 316 evra, sada je 150 odsto veća, u Beogradu 120 odsto. U Novom Sadu je 125 odsto veća plata. Brže je rasla plata u Nišu, nego u Beogradu i Novom Sadu. Neće ljudi da vam kažu da je u Nišu bilo mnogo nezaposlenih. Teško bih podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu, jer sam proveo više u Nišu, nego svi predsednici i premijeri zajedno od 1945. godine", rekao je Vučić.

On je naveo da je u Nišu najviše investirano.

"Deset fabrika i investicija lično sam učestvovao u donošenju. Sada se gradi Palfinger i Ariston. Pre toga Džonson elektrika. Niš je dobio auto-put do bugarske granice, uradili smo Grdeličku klisuru celu, sada se gradi pruga Niš-Dimitrovgrad 120 kilometara na čas. Gradimo i auto-put kroz Toplicu punog profila, opet zbog Niša. Nigde se ne gradi kao u Nišu", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je podsetio i da je Niš dobio aerodrom.

"Niš je prvi dobio najmoderniji Klinički centar u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić je upitao koga će dovesti od investitora i šta će uraditi u Nišu i da je najlakše nekog kritikovati.

"U Nišu imamo potpuno novu listu, sve su novi ljudi. U Novom Sadu gradimo tri mosta, nikada više u istoriju. A šta ćete vi da radite, da rušite ono što smo mi napravili? Ići ću u Niš poslednjih dana izborne kampanje, reću Nišlijama ono što mislim, a oni nek izaberu, nemam nikakav problem. Mislim da je Niš na odličnom putu, nikada se nije u svojoj istoriji brže i bolje razvijao", rekao je on.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: