Tehnopolis

Četvrtak, 14.10.2010.

12:23

FB čuva obrisane fotografije

Ukoliko pomislite da ste se rešili kompromitujućih fotografija tako što ste ih obrisali sa Facebook profila, varate se.

Izvor: BozzaBench

Izvor: B92

Default images

Svako ko je imao direktnu URL adresu do određene fotografije može joj pristupiti i nakon što ste je zvanično obrisali i uklonili sa vašeg profila. Portal ARS Technica je sproveo mali eksperiment i utvrdio da je nakon 16 meseci od brisanja fotografijama i dalje moguće pristupiti preko unosa direktne URL adrese.

Nakon što su upitani za komentar u vezi ove prakse, predstavnici Facebooka su odgovorili da intezivno rade sa partnerskom CDN kućom kako bi konačno rešili ovaj problem.

On je uzrokovan činjenicom da se kopije vaših fotografija i nakon brisanja zadržavaju u CDN keš memoriji još neko vreme. Radi se na tome da se taj vremenski interval čuvanja podataka u keš memoriji maksimalno skrati.

Na insistiranje da je 16 meseci dug period, Facebook je reagovao tako što je sporne fotografije momentalno uklonio. Drugi nisu te sreće, a pojedinci prijavljuju slučajeve u kojima se fotografijama moglo pristupiti nakon dve i po godine od kada su zvanično izbrisane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: