Tehnopolis

Petak, 09.10.2015.

21:05

Korisnici Windows 10 najviše upotrebljavaju Chrome

Kompanija Quantcast redovno prati korišćenje browsera na Windowsu 10, a analize pokazuju da i pored toga što najnoviji operativni sistem dolazi uz Mcrosoft Edge browser, Google Chrome je ipak najdominantniji. Ističe se da drugi pregledači nisu ni blizu rezultatima koje ostvaruje Chrome.

Izvor: B92

Default images

Foto: Neokrisys / Flickr.com

Chrome već ima respektabilnih 63 odsto korisnika na Windows 7 i 8 sistemima, ali na Windowsu 10 ta brojka se penje na 70 odsto. Microsoft Edge je imao mali rast nakon lansiranja Windowsa 10, ali je broj korisnika pao na 12 odsto nakon izvesnog vremena.

Navodi se da, iako Edge može da parira drugim pregledačima po dizajnu i performansama, nedostaje mu komponenta koja je ključna u današnje vreme - add-ons.

Microsoft je istakao da će add-on podrška biti dostupna za edge u budućnosti, ali do tada Chrome koristi ovo u svoju prednost.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: