Petak, 19.03.2010.

20:15

WL: Zvezda lako do 2:0

Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su 'večitog rivala' Partizan 3:0 (25:23, 25:22, 25:20), i tako zabeležili drugi trijumf u polufinalnoj seriji srpske lige.

Izvor: B92

Default images

'Crveno-beli' su za nešto više od 70 minuta lako slomili otpor rivala. Sva tri seta su otvarali na dominantan način, onda bi usledio povratak Partizana, ali 'crno-beli' ni u jednom od njih nisu imali dovoljno snage da stignu do trijumfa, pa Zvezdi sada treba samo jedna pobeda za plasman u finale.

Crvena zvezda, koja je bila formalni domaćin, od samog starta je krenula angažovanije i odmah je povela sa 5:1. Nešto kasnije Zvezda je vodila i sa 10:4, ali su sopstvenim greškama, baš kao i u prvom meču, vratili crno-bele u igru. Dve greške Dokića, potom as Minića, pa dve uspešne kontre Atanasijevića i Đorđevića, te greška Jakovljevića i za tili čas Partizan je poveo – 12:11.
BB
Još jednom je Zvezda imala snage da se „odlepi“, u završnicu je ušla sa tri poena viška (20:17), ali ni tada nije bilo gotovo. 'Crno-beli', koji su ovaj meč počeli sa tandemom primača Đorđević – Mitrović, su osvojili najduži poen na meču (kontra Atanasijevića), a potom su došli i do izjednačenja – 20:20, ispostavilo se poslednjeg u ovom setu. Bojović je blokom vratio prednost (22:20), a nešto kasnije sinoć sjajni Terzić je iskoristio drugu set loptu – 25:23.

Mučio se Partizan sa servisom u drugom setu, a Zvezda je to znala da koristi. Sa druge strane, crveno-beli su bili daleko bolji u ovom elementu igre, što im je omogućilo dominaciju i u bloku, pa su sbrzo stekli prednost. Već na prvom tehničkom tajm-autu bilo je 8:5, a istu razliku Zvezda je držala sve do 17:14. Tada je Partizan ponovo zaigrao nešto bolje, ali samo na trenutak – 17:17.

Zatražio je tada tajm-aut Bulatović, načinio je ove sezone mnogo puta viđenu izmenu, umesto Mitića u igru je uveo Stefanovića, a Zvezda je odmah vratila razliku. Kontra Bojovića, a nešto kasnije i „pecanje” Kisića omogućili su Zvezdi mirnu završnicu (23:20), a prednost je bila duplirana posle bloka Rašića – 25:22.

Najlakše je crveno-belima bilo u trećem setu. Imala je Zvezda tada sjajnu realizaciju napada (20-13), smanjila je broj grešaka na minimum, pa Partizan nije imao priliku da ih ozbiljnije ugrozi. Već na drugom obaveznom predahu (16:11) bilo je jasno da će ekipa Željka Bulatovića zabeležiti i drugu pobedu u polufinalnoj seriji. Crno-beli su samo uspeli da priđu na „minus četiri“ (21:17), ali je za preokret bilo kasno – 25:20.

Dokić prezadovoljan posle druge pobede

Zvezdin kapiten Tomislav Dokić bio je zadovoljan izdanjem svog tima i drugom pobedom u polufinalu plejofa protiv večitog rivala Partizana.

"Posle prve utakmice sam se malo plašio kako će sve izgledati u ovom meču. Na sreću, nismo ponovili neke greške koje smo tada činili, a na kraju smo mogli da budemo izuzetno zadovoljni pobedom, ali smo i vrlo dobro odigrali. Manje smo grešili, vrlo dobro servirali, a to nam je otvorilo prostor za blok, kao i za realizaciju kontri. Ipak, nije gotovo, a mi najbolje znamo kako je kad se gubi sa 2:0 u polufinalu, ali i finalu plejofa. Uspevali smo da preokrenemo taj rezultat, pa ćemo morati zbog toga da budemo dodatno na oprezu", istakao je Dokić.

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 500. Sudije: Nenad Davidović i Goran Gradinski (oba Beograd). Trajanje meča: 74 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

Crvena zvezda: Jakovljević 6, Bojović 4, Mitić, Terzić 13, Dokić 17, Rašić 12, Vujić (libero), Stefanović, Milutinović, Ćulafić, Pajić, Koprivica. Trener: Željko Bulatović.

Partizan: Minić 6, Kisić 1, Đorđević 3, Turanjanin 4, Atanasijević 20, Mitrović 12, Ilić (libero), Bulatović, M. Samardžić, Mijailović 3, S. Žarković, Popović. Trener: Milan Žarković.

Posle 3:1 u prvom, i 3:0 u drugom meču, Zvezda vodi 2:0 u seriji, a treći meč igra se 22. marta, kada je formalni domaćin Partizan.

U drugom polufinalnom dvoboju između Vojvodine i šampiona Radničkog, posle dva odigrana meča u Kragujevcu, rezultat je trenutno 1:1. Treći meč igra se u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: