Subota, 28.03.2009.

19:27

Velika pobeda Srbije u Konstanci!

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Konstanci selekciju Rumunije rezultatom 3:2 (2:0) u ključnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Default images

Srbija je na poluvremenu vodila golovima Jovanovića i autogolom Stojke, a treći pogodak postigao je Bane Ivanović. Rumunski fudbaleri su dva puta smanjivali, golovima Marike i Stojke, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja. Srbija sada ima 12 bodova iz pet mečeva i ostaje na čelu grupe 7, dok su Rumuni sa samo 4 boda iz 4 utakmice gotovo izvesno eliminisani.

Posle obostrano otvorenog početka utakmice Srbija je preuzela kontrolu, a u 18. minutu stigla je do vođstva, kada je Pantelić poslao idealnu loptu u prostor Krasiću, koji je izdržao duel i uputio udarac, lopta se odbila od desne stative, ali je na pravom mestu bio Milan Jovanović.

Srpska odbrana delovala je veoma sigurno u prvom poluvremenu, a jedinu grešku načinili su u 31. minutu, kada je Dragutinović ispao na centru, Mutu sâm išao ka golu, ali ga je Vidić sustigao i blokirao.

U finišu prvog poluvremena Srbija stiče dva gola prednosti – iz kornera sa leve strane centrirao je Krasić, na prvoj stativi na loptu su krenuli Vidić i Stojka, a ona je završila u mreži Lobonta, ispostavilo se od glave Rumuna.

Početak drugog poluvremena pripao je rumunskom timu, koji je krenuo veoma ofanzivno i posle šest minuta nagrađen je pogotkom – Mutu je prebacio odbranu, a Marika atraktivno lobovao Stojkovića.
Beta
Domaćin se tada ponadao totalnom preokretu, poput onog koji su Francuzi napravili na istom stadionu (Rumunija vodila 2:0 u 15. minutu, završeno 2:2), ali ih je utišao Bane Ivanović – posle jednog kornera i gužve u šesnaestercu Vidić je sa zemlje podigao loptu, a Ivanović spektakularnim makazicama smestio loptu u bliži ugao.

Izgledalo je da će Srbija rutinski privesti meč kraju, ali je u poslednjih 20 minuta odbrana "Orlova" delovala nekarakteristično nesigurno. Najveća greška načinjena je u 73. minutu, kada je Mutuov centaršut sa pet metara neometan u gol poslao Stojka za 2:3.

Usledio je veoma nervozan finiš, u kojem je tri puta lopta skakutala po šesnaestercu Srbije, ali je odbrana na čelu sa Stojkovićem uspela da izdrži i donese Srbiji ključnu pobedu.

Sledeći rivali Srbije u kvalifikacijama su Austrija u Beogradu 6. juna i Farska Ostrva u Tošhavnu četiri dana kasnije.

Stadion Farula u Konstanci, gledalaca 12.000. Sudija: Trefoloni (Italija). Žuti kartoni: Mutu, Radoj, Kostea, Tamaš, Žigić, Subotić.
Strelci: 0:1 Jovanović 14, 0:2 Stojka 45ag, 1:2 Marika 51, 1:3 Ivanović 61, 2:3 Stojka 71.
Rumunija: Lobont, Kontra, Rac, Tamaš, Stojka, Radoj, Kostea (Bukur 63), Kodrea (Tanase 46), Marika, Mutu, Kočiš (Nikulae 76).
Srbija: Stojković – Ivanović, Obradović, Vidić, Dragutinović – Stanković, Milijaš, Krasić, Jovanović (Janković 62) – Pantelić (Subotić 66), Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

396 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: