Svet 0

19.05.2024.

13:13

Izraelci ne prezaju ni od koga: Napad i na Ameriku?

Izraelski avioni i tenkovi su tokom noći gađali područja širom Pojasa Gaze, rekli su stanovnici, dok je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven u regionu.

Izvor: Index.hr

Izraelci ne prezaju ni od koga: Napad i na Ameriku?
EPA-EFE/AL DRAGO / POOL

Podeli:

Saliven je stigao kako bi pojačao američki apel Izraelu za većom preciznošću u vojnoj kampanji. dpa prenosi radio izraelske vojske koji izveštava da su vojnici pronašli nekoliko tunela za krijumčarenje u graničnom području između Gaze i Egipta.

Salivan će u nedelju razgovarati sa Izraelcima i naglasiti potrebu za ciljanim napadom na militante Hamasa, a ne za sveopštim napadom na grad Rafah na jugu Gaze, saopštila je Bela kuća.

Izraelska vojska provaljuje u grad, za koji tvrde da je poslednji bastion snaga Hamasa. Stotine hiljada Palestinaca napustilo je to područje, koje je bilo jedno od retkih preostalih utočišta za civile. Izraelske snage su se takođe gurale dublje u uske ulice Džabalije u severnoj Gazi, vraćajući se u oblast za koju su ranije tvrdili da je očišćena, rekli su stanovnici.

Izraelska vojska saopštila je da su njene operacije u Džabaliji, najvećem od osam izbegličkih kampova u Gazi, bile precizne i da imaju za cilj da spreče Hamas da ponovo uspostavi kontrolu nad tim područjem.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: