Nedelja, 07.01.2018.

22:20

Obnovljeno Udruženje vaterpolo trenera Srbije

U cilju povratka vaterpolo sporta na nekadašnje, stabilne grane, obnovljeno je Udruženje vaterpolo trenera Srbije.

Izvor: B92, vaterpolovesti.com

Obnovljeno Udruženje vaterpolo trenera Srbije
Starsportphoto

Udruženje je obnovljeno na inicijativu selektora muške i ženske reprezentacije Dejana Savića i Vladimira Bajkovića, kao i trenera Dejana Jovovića.

Ova organizacija je prvi put formirana početkom devedesetih ali poslednjih godine nije aktivno funkcionisala, tačnije rečeno ugasila zbog neaktivnosti i ne preregistracije po novom Zakonu o sportu.

Novi Udruženje je zvanično registrovano 12. decembra. Osnivačkoj Skupštini u Bečeju je prisustvovalo dvadesetak istaknutih trenera. Pored inicijatora tu su još: Vladimir Pavlović, Milorad Krivokapić, Anto Vasović, Aleksandar Krstonošić, Žarko Petrović…

Za predsednika Udruženja trenera Srbije je izabran Dejan Jovović. U Upravnom odboru su predsednik Dejan Savić i članovi Vladimir Vujasinović, Stefan Ćirić, Goran Krstonošić i Goran Rađenović. U proširenom sastavu su još Vlada Bajković i Nenad Vasilovski, sekretar je Tomica Stojanović. U Nadzornom odboru su Srđan Mišković, dr Ivan Marjanović i Dejan Stevović.

Osnovni ciljevi formiranja su očuvanje i unapređenje kvaliteta vaterpolo sporta, kvalitetna edukacija i podrška trenerima sa zadatkom da deluje profesionalno telo i kao konsultant za sprovođenje stručnog rada u vaterpolo klubovima..

Na prvoj sednici su postavljeni jasni zadaci u osnaživanju udruženja, učlanjenju i edukaciji svih trenera u Srbiji i naših stručnjaka koji rade u stranim klubovima. Dogovoreno je da se početkom februara održi prvi stručni seminar.

Podršku su dali i naši istaknuti treneri na radu u domaćin i stranim federacijama i klubovima: Dejan Udovičić, Igor Milanović, Dejan Stanojević, Dragan Jovanović, Igor Gočanin…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: