Petak, 23.06.2017.

20:45

Marković izabrao – sa Himkijem u Evroligu!

Srpski košarkaš Stefan Marković izabrao je Himki kao klub u kojem će nastaviti svoju karijeru.

Izvor: AK

Marković izabrao – sa Himkijem u Evroligu!
Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Proteklih nedelja se dosta spekulisalo gde bi Marković mogao da nastupa sledeće sezone, a izbor je pao na povratnika u Evroligu.

Marković je za ekipom iz Podmoskovlja potpisao dvogodišnji ugovor vredan oko 3,5 miliona evra i postao prvo pojačanje tima koji predvodi crnogorski stručnjak Duško Ivanović.

Marković je blistao prošle sezone u dresu Zenita iz Sankt Peterburga za koji je prosečno beležio 10,3 poena uz 7,6 asistencija i 4,5 skokova po utakmici u VTB ligi, a 11,9 poena i čak 9,1 asistencija u Evrokupu.

Srbin ima 29 godina, karijeru je počeo u Atlasu, potom igrao za Hemofarm, Beneton Trevizu, Valensiju, Banvit i Unikahu.

Sa Srbijom je bio vicešampion Evrope 2009, sveta 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine, kada se povukao iz nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: