Utorak, 06.04.2010.

15:20

Trofej FIFA videlo 13.000 ljudi

Trofej FIFA namenjen pobedniku Mundijala u Južnoj Africi u Beogradu je, od 31. marta do 2. aprila, videlo više od 13.000 posetilaca.

Izvor: B92

Default images

Trofej FIFA je u Srbiju stigao u okviru svetske turneje koja traje 225 dana i obuhvata ukupno 84 zemlje na pet kontinenata i videlo ga je tačno 13.538 ljudi. Trofej je bilo izložen u “Ekspo centru” gde su posetioci imali priliku da fotografišu trofej, kao i da uživaju u brojnim azbavnim aktivnostima na temu fudbalu.

Veliku pažnju privukao je interaktivni fudbal, zatim „magični“ tunel, istorija fudbala u 3D bioskopu i specijalni 3D snimci nezaboravnih momenata FIFA Svetskog prvenstva. S obzirom na to da se ovogodišnji Mondijal održava u Južnoj Africi, atmosferu je upotpunilo plesanje uz tradicionalne afričke ritmove.

Da sve funkcioniše besprekorno, potrudilo se 150 volontera.

Trofej je na turneju krenuo iz sedišta FIFA u Cirihu, 21. septembra prošle godine i preći će ukupno oko 138 hiljada kilometara. Turneja se završava 4. maja kada trofej stiže u zemlju domaćina Mundijala, Južnu Afriku.

Srbija je bila 74. zemlja po redu koju je trofej posetio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: