Četvrtak, 26.08.2010.

18:55

Partizan, Arsenal, Šahtjor, Braga

Fudbaleri Partizana igraće u grupi H Lige šampiona sa Arsenalom, ukrajinskim Šahtjorom i Sporting Bragom iz Portugala.

Izvor: B92

Default images

Ovogodišnje borbe u najelitnijem evropskom takmičenju startuju 14. septembra, a dan kasnije Partizan gostuje u Donjecku.

Najatraktivniji gost Arsenal stiže u Beograd 28. septembra. Branilac titule Inter igraće u grupi A sa Verderom, Totenhemom i Tventeom. Grupa smrti je G, u kojoj će rivali francuskog Oksera biti Milan, Real Madrid i Ajaks, koji zajedno imaju 20 titula prvaka Evrope.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona održan je u „Grimaldi forumu“ u Monte Karlu, a ceduljica sa imenom šampiona Srbije ostala je poslednja, a jedino mesto u grupi H je bilo prazno.

Takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona trajaće do 7, odnosno 8. decembra, a po dve ekipe iz svake grupe će se plasirati u narednu fazu. Trećeplasirane ekipe će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, dok će za one koje zauzmu četvrta mesta takmičenje biti završeno.

A: Inter, Verder, Totenhem, Tvente
B: Lion, Benfika, Šalke, Hapoel Tel Aviv
C: Mančester Junajted, Valensija, Rendžers, Bursa
D: Barselona, Panatinaikos, Kopenhagen, Rubin Kazanj
E: Bajern Minhen, Roma, Bazel, Kluž
F: Čelsi, Olimpik Marsej, Spartak Moskva, Žilina
G: Milan, Real Madrid, Ajaks, Okser
H: Arsenal, Šahtjor, Braga, Partizan

Pre početka žreba, ali i u toku njega, proglašeni su najbolji igrači u izboru Evropske fudbalske unije (UEFA), a u čijem izboru su učestvovali treneri klubova koji su se prošle sezone plasirali u osminu finala. Za najboljeg golmana proglašen je Žulio Sesar, titulu najboljeg defanzivca titulu je poneo Maikon, Vesli Snajder je najbolji igrač sredine terena, a Dijego Milito najbolji napadač. Sva četvorica igrača su imala svoju ulogu na putu Intera do evropske krune prošle sezone.

Od Donjecka do Londona

Na startu takmičenja Partizan gostuje u Donjecku, gde je igrao prošle jeseni u okviru Lige Evrope, a 28. septembra u Beograd stiže najatraktivniji rival Arsenal.

Sledi dvomeč sa Bragom, najpre na severu Portugala, pred kraj novembra u Beograd stiže Šahtjor, a Partizan će u London osmog decembra, na kraju grupne faze lige šampiona.

1. kolo: sreda, 15.09.2010. Šahtjor - Partizan
2. kolo: utorak, 28.09.2010. Partizan - Arsenal
3. kolo: utorak, 19.10.2010. Braga - Partizan
4. kolo: sreda, 03.11.2010. Partizan - Braga
5. kolo: utorak, 23.11.2010. Partizan - Šahtjor
6. kolo: sreda, 08.12.2010. Arsenal - Partizan

Predstavnici Partizana u Monaku su predsednik Dragan Đurić, generalni sekretar Darko Grubor, potpredsednik Branko Ružić i portparol Marko Vjetrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

438 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: