Sreda, 20.08.2008.

15:17

Kejsi Delakva

Kejsi Delakva je 41. teniserka na WTA listi u konkurenciji singla i 26. u dublu. Posle ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije postala je najbolje rangirana autralijska teniserka.

Izvor: Nina Kolundžija

Default images

Na Ovorenom prvenstvu Australije učestvuje od 2003. Pet godina uzastopno gubila je u prvom kolu, a najbolji rezultat ostvarila je 2008. plasiravši se u četvrto kolo. 2006. godine, sem Australijen Opena, nije uspela da obezbedi učešće u glavnom žrebu ni na jednom gren slem turniru. Druga polvina godine je bila uspešna. Igrala je čak četiri finala ITF turnira, dva je puta je pobedila (Mont Gambier, Pot Piri) i dva puta je poražena (Traralgon, Melburn 2).
2007. godine izgubila je u prvom kolu turnira u Sidneju od srpske teniserke Ane Ivanović. Delakva je dobila’vajld kard’ od organizatora Otvorenog prvenstva Australije. Eliminisana je već u prvom kolu od Slovenke Katarine Srebotniku tri seta 4:6, 6:2,7:5. Posle toga sledi niz ITF turnira na kojima osvaja trofeje. Na šljaci u Melburnu lako je savladala u finalu zemljakinju Kristinu Viler. Uspešna je bila i u Pertu koji je osvojila bez igubljenog seta, a postavljena je za prvog nosioca. Poslednje nedelje marta bila je najbolja i u Kalgurliju. U španskom Kalviji poražena je u borbi za titulu od domaće teniserke Marije Hose Martines Sančes u tri seta 6:1, 6:7, 7:5. Još jedno finale izgubila je u Fukuoki u maju.

Na Rolan Garosu poražena je u prvom kolu, na Vimbldonu uspešno je prošla kvalifikacije ali je u prvoj rundi izgubila od zemljakinje Nikol Prat. Pred Otvoreno prvenstvo Amerike, osvojila je ITF turnir u Bronksu čiji jenagradni fond 50.000 dolara. Na US Openu prošla je prvo kolo pobedom nad Rusknjom Jaroslavom Švedovom, ali je u narednoj rundi ubedljivo poražena od Marije Šarapove 6:1,6:0. Na turniru treće kategorije u Baliju eliminisana je u drugom kolu od srpske teniserke Jelene Janković. Do kraja godine učestvovala je na još četiri turnira ali nije zabeležila značajniji rezultat.
Na početku 2008. godine igrala je na turnirima u Gold Koustu (prvo kolo) i Hobartu (četvrtfinale). Pažnju teniske javnosti privukla je dobrim igrama ineizvesnim mečevima na Otvorenom prvenstvu Australije. U prvom kolu pobedila je Italijansku Karin Knap (4:6, 6:3, 8:6), a potom u naredne dve runde izbacila je dva nosioca Pati Šnider i Ameli Morezmo. U oba meča do trijumfa je došla posle preokreta. U četvrtom kolu, ponovo je izgubila od srpske igračice Jelene Janković (7:6, 6:1).

Posle Australijen Opena ’skače’ i na WTA listi za 21 mesto, na poziciju 57. Odlične partije prikazala je i u Indijan Velsu gde je opet eliminisala dva nosioca, Nikol Vajdišovu i Tamiru Pašek. U četvrtom kolu bolja od Delakve bila je Ruskinja Vera Zvonareva. U Majamiju i Amelija Ajlendu poražena je na startu turnira. Loše rezultate beleži i u Čarlstonu, Berlinu, Rimu i Strazburu. Na Rolan Garosu postiže najbolji rezultat u karijeri plasmanom u treće kolo. Priredila je veliko iznenađenje pobedom nad devetim nosiocem Marion Bartoli u prvom kolu, bila je bolja i od Natali Deši, ali je u trećoj rundi neočekivano poražena odkvalifikanta Karle Suarez Navaro. Na Vimbldonu je takođe stigla do trećeg kola u kome je izgubila od osamnaestog nosioca Nikol Vajdišove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: