Sreda, 18.06.2014.

21:38

Sećate li se ovog 'klasika'?

Ono po čemu će ga mnogi pamtiti Markosa Bagdatisa jeste epski duel sa Andreom Agasijem 2006. na US openu, koji je Amerikanac dobio u pet setova.

Izvor: VA

Default images

Agasi je igrao svoj poslednji turnir u karijeri pred punim stadionom Artur Eš protiv 21-godišnjeg Bagdatisa.

Gledajući snimak njihovog duela, i kako njihova tela trpe neverovatne napore dok pokušavaju da se oporave od 'borbe na nož', Agasi se prisetio nekih zanimljivih trenutaka: “Okrenuo sam se i video kako je ’produžio’ ruku. Njegovo lice je govorilo ’da uradili smo to”, prepričava 44-godišnji Amerikanac.



Dok je Agasi odavno u penziji, Markos još uvek igra i pokušava da napravi tranziciju u poznim godinama karijere, kao što je to činio i Andre.

Bagdatis, koji je 2006. godine bio osmi teniser sveta, trenutno je 118. igrač sveta, pa mu je za turnir u Kvinsu bila potrebna specijalna pozivnica organizatora.



Ukoliko se njegov trenutni ranking ne popravi, pitanje je da li će čelni ljudi US opena biti velikodušni i pozvati ovog šoumena, koji ima neverovatnu podršku navijača ali i svojih prijatelja na svim velikim turnirima.

"Moj cilj je da se vratim u Top 10 igrača sveta, ali moja stvarna svrha je da igram tenis najbolje što mogu i da uživam u publici i u trenucima na terenu“, rekao je Bagdatis.



"Nadam se da neće izbledeti poput zalazećeg sunca, jer je igrač koji može mnogo da pruži. Ne znam da li će se vratiti u Top 10, ali sam siguran da ne zaslužuje mesto na kome se nalazi“, rekao je Bred Gilbert, nekadašnji trener Andrea Agasija i Endija Rodika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: