Petak, 31.10.2008.

19:55

Krka - Vojvodina (20.00)

Košarkaši Vojvodine gostuju u subotu Krki u Novom Mestu, u šestom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Default images

Ekipa Zorana Sretenovića nalazi se u negatinoj seriji od četiri uzastopna poraza. Voša je u prvom kolu dobila Zagreb u gostima, a zatim je poražena u četiri utakmice iako je barem dve mogla da dobije. Novosađani su u trećem kolu izgubili u Železniku od FMP-a posle produžetka, a u narednom su u svom ’Spensu’ poraženi od Zvezde sa samo jednim poenom minusa.

U prošlom kolu Vojvodina je lagano poražena u Ljubljani od Olimpije uz sjajnu rolu bivšeg člana Voše Vladimira Golubovića. Trener Vojvodine Zoran Sretenović dobro je upoznat sa kvalitetima protivnika koji je u prošloj rundi slavio u vršcu protiv Hemofarma.

„Krka je ekipa koja igru u velikoj meri zasniva na šutu iz daljine, gde dominiraju Marcelić i Petrov. Tu je i odlični Amerikanac Ričard Esington Šilds. Krka je agresivnošću i odličnim procentom šuta iznenadila Hemofarm i sve su samo ne ekipa za potcenjivanje. Krasi ih velika borbenost, posebno na svom terenu. Pod koševima se izdvajaju Pavić i Rakočević. Dobro smo se spremili, znamo odakle preti najveća opasnost. Kao i ranije, najvažnija nam je naša igra. Ukoliko uspemo da ispunimo sve zadatke, bićemo blizu uspeha“, rekao je Zoran Sretenović, šef struke Vojvodine Srbijagas.

U meču sa Olimpijom stručni štab nije mogao da računa na centra Marka Jovanovića koji se oporavio. Popović je imao malih problema, ali Novosađani će biti u najjačem sastavu.
„Ovo je možda i prva utakmica u dosadašnjem delu NLB lige koju igramo protiv lakšeg protivnika. Upravo u tim mečevima treba da damo maksimum i odigramo na gornjoj granici. Favorita nema, mislim da se sa pravom nadamo dobrom rezultatu. Bićemo jači za Jovanovića, sve kvalitetnije radimo, čini se da smo u dobrom ritmu. Tako moramo da nastavimo“, istakao je Drako Habuš, bek Vojvodine Srbijagas.

Sa druge strane je Krka, koja posle pet utakmica ima skor od dve pobede i tri poraza. Slovenci su ipak u usponu forme, pošto su u poslednjem kolu zabeležili veliku pobedu na gostovanju Hemofarmu.

„Bili smo blizu pobede u nekim utakmicama, sa Olimpijom ovde, sa Partizanom smo se dobro nosili. Činjenica je da ima nervoze među igračima, ali i pored toga siguran sam da smo spremni da pobedimo Vojvodinu", kaže najiskusniji Davor Marcelić, koji ima daleko najveću minutažu u Krki.

Meč u Novom Mestu igra se u subotu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: