Sreda, 23.08.2017.

01:30

Irving u Bostonu, Tomas, Žižić i Krauder kod LBJ!

Kraj sage o budućnosti Kajrija Irvinga, doskorašnji plejmejker Klivlenda karijeru će nastaviti u Bostonu, dok će Ajzea Tomas i Ante Žižić u suprotnom smeru.

Izvor: SV

Irving u Bostonu, Tomas, Žižić i Krauder kod LBJ!
Getty Images

U sastav Kavalirsa će i Džej Krauder, dok će uprava franšize u narednim sezonama na raspolaganju imati i visokopozicionirani pik na draftu 2018. godine na koji je Boston dobio pravo posle čuvene razmene sa Bruklin Netsima u kojoj su učestvovali legendarni Kevin Garnet i Pol Pirs.

Irving je navodno iskoristio i "trejd-kiker" opciju, kojom pristaje na smanjenje plate iz aktuelnog ugovora, kako bi omogućio da se trejd dogodi. Ovom razmenom Istočna konferencija zvanično ističe svoja dva kandidata za titulu šampiona NBA lige, a obe strane mogu da budu veoma zadovoljne urađenim poslom.

Ekipa Breda Stivensa će u narednoj sezoni biti bogatija za vanserijskog napadača kakav je Kajri Irving, ali će to značajno promeniti način igre, naročito ako se u obzir uzme da je nedavno potpisan Gordon Hejvord, a supertalentovani Džejson Tejtum je spreman da "uskoči" u petorku.

Šampionske ambicije najtrofejnije franšize u NBA ligi su iz njenog tima eliminisale Ajzeu Tomasa, čoveka koji ostavlja veliko nasleđe za svega nekoliko sezona, ali i više od toga - veliku emociju koju će pamtiti TD Garden.

Omaleni plejmejker se seli u vicešampionski tim, u kom uloga organizatora igre ume da bude nezahvalna zbog autoriteta i sposobnosti Lebrona Džejmsa. Ipak, nema sumnje da će jedan od najboljih igrača današnjice znati da poštuje Tomasov talenat.

To, izgleda, nije bio slučaj u odnosu sa Irvingom, 25-godišnjakom koji je ostvario praktično sve u karijeri, ali je još daleko od statusa legende, u čemu će pokušati da mu pomogne mladi i ambiciozni stručnjak poput Breda Stivensa.

Tajron Lu u Klivlendu to nije uspeo, a sada će imati priliku da utiče i na razvoj Anta Žižića, hrvatskog reprezentativnog centra, rođenog 1997. godine, čiji talenat stručnjaci ocenjuju nestvarnim.

U celu priču se za Kavalirse idealno uklopio Krauder, stameni "svingmen" koji ima iskustva u velikim utakmicama i može značajno da "utegne" defanzivu Luovog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: