Ponedeljak, 17.01.2022.

08:40

Malo jezero na Tari pravi raj za oči – ali i za ribolovce

Odmah ispod brane Zaovinskog jezera, okruženog brdima i šumama, nalazi se akumulacija Spajići, jezero prepoznatljivo po tirkiznoj, besprekorno čistoj vodi.

Izvor: Telegraf

Malo jezero na Tari pravi raj za oči – ali i za ribolovce
Jezero Peruæac, Foto: Profimedia

Spajići nastaju iz proceđene vode koja stiže iz Belog Rzava, Zmajevačke reke i Popovića potoka.

Upravo u ovom delu Zaovina Josif Pančić je pronašao endemsku vrstu smrče koja je po njemu dobila naziv Pančićeva omorika.

Na jezeru Spajići postoji lepo uređeno izletište, kao i manja plaža. Takođe, ova lokacija na Tari predstavlja raj za ribolovce, koji u vodama jezera Spajići mogu da love krupne primerke klena. Ribolov je ovde dozvoljen isključivo varaličarskim i mušičarskim priborom sa udicama bez povratne kuke.

Izletnici koji nisu zainteresovani za pecanje mogu da uživaju u predivnom pogledu na jezero i okolinu koja je, zahvaljujući bujnoj prirodi, posebno lepa od proleća do kasne jeseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: