Kultura

Sreda, 06.09.2017.

08:52

Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Moskvi

U Moskvi danas počinje 30. Međunarodni sajam knjiga na kojem će, u organizaciji Minstarstva kulture i informisanja, učestvovati i Srbija.

Izvor: Tanjug

Srbija učestvuje na Sajmu knjiga u Moskvi
Foto: Gettyimages

Na štandu Republike Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.

Deo programa Moskovskog sajma su paneli povodom dva jubileja: 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića. O odnosu pesničke tradicije i savremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u delu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pesnik Dragan Jovanović Danilov.

Kako je najavilo Ministarstvo kulture i informisanja, biće održan i razgovor sa ruskim izdavačima koji objavljuju dela autora iz Srbije. Za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog "Srbija čita/Čitaj Srbiju" u kom se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura "Dijalozi".

Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva povereno je Biblioteci grada Beograda, a tehnička realizacija Privrednoj komori Srbije. Međunarodni sajam knjiga u Moskvi traje do nedelje, 10. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: